Toen Rolls-Royce in 2017 de Phantom VIII onthulde, arriveerde de achtste installatie van het vlaggenschip van de Britse luxe autofabrikant als een volledig opnieuw ontworpen eindproduct. En de tweede generatie onder de vlag van BMW. Een van de meest opvallende kenmerken van de Phantom VIII is het opzichtige dashboard genaamd “The Gallery”. Die bevat een strook gehard glas en een geïntegreerd kunstwerk dat door de eigenaren kan worden gepersonaliseerd.

Rolls-Royce Phantom – Iridescent Opulence

Een voorbeeld hiervan is de ‘Iridescent Opulence’, ontworpen door het in Zwitserland gevestigde Nature Squared.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het creëren van excentrieke afwerkingen met behulp van de nieuwste technologie en natuurlijke materialen. De Gallery-installatie in Iridescent Opulence bestaat uit meer dan 3.000 duurzame staartveren.

Rolls-Royce-10

“De mogelijkheid van het Gallery-concept stelt ons in staat te werken met een inhoud van natuurlijke producten die nog nooit eerder in de autowereld zijn gezien”, zegt Martin Ehrath, hoofd R&D, Nature Squared.

Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar een duurzame vogelsoort met het juiste verenkleed en de veren zijn geselecteerd op hun kleurenspel. Het resultaat; een kleurijk schouwspel in het voorruim van de degelijke Phantom.

Handgenaaid

Meer dan 3000 elementen werden individueel gevormd om de glans en rijke tint van de natuurlijke veren te accentueren. De stralende textuur van de gelaatstrekken wordt geaccentueerd door een parelmoer omranding ten aanzien van de klok. De Rolls Royce Phantom Iridescent Opulence is momenteel te aanschouwen bij Abu Dhabi Motors.

Rolls-Royce-4

“De galerie in Rolls-Royce Phantom is een unieke ruimte die het perfecte podium biedt om kunstwerken tentoon te stellen”, zegt César Habib, regionaal directeur van Rolls-Royce Motor Cars Middle East en Africa. “Iridescent Opulence ’van Nature Squared is een briljant voorbeeld van wat er in die ruimte kan worden gemaakt en weergegeven. Ik ben verheugd Phantom met ‘Iridescent Opulence’ Gallery hier in Abu Dhabi te onthullen met onze partners Abu Dhabi Motors. ”

Patroon