Er zijn weinig mensen die kunnen zeggen dat ze op achtjarige leeftijd al over vermogen beschikten. Wat zou überhaupt een manier zijn om aan geld te komen op die leeftijd, als we zakgeld en eventuele geldbedragen tijdens verjaardagen niet meetellen. De achtjarige YouTuber Ryan Kaji daarentegen verdiende afgelopen jaar zo’n €25 miljoen met zijn filmpjes en is hiermee de best betaalde YouTuber. Hoe dit mogelijk is gaan we je uitleggen.

YouTube miljonair

Natuurlijk is het achtjarig ventje lang niet de enige die rijk is geworden dankzij YouTube. Zo zagen we onlangs nog het grote vermogen van de populairste Nederlandse vlogger Enzo Knol voorbij komen. Hij heeft al een vermogen van meer van €5 miljoen heeft opgebouwd. Dit is echter een schijntje vergeleken met de inkomsten van de achtjarige Kaji die met zijn YouTube kanaal Ryan’s World al €70 miljoen heeft verdiend.

Op het kanaal plaatst Kaji – met behulp van zijn ouders – video’s over verschillende onderwerpen. Hij beoordeeld speelgoed, doet wetenschappelijke experimenten en geeft korte lessen over maatschappelijke onderwerpen.

Inkomsten en vermogen

Het gros van het vermogen van Kaji is te danken aan lucratieve samenwerkingen met Nickelodeon, Walmart en Colgate. Deze bedrijven willen graag worden geassocieerd met het aandoenlijke mannetje. Dit levert hem jaarlijks €10 miljoen tot €15 miljoen op.

Naast advertentie-inkomsten is het ook gebruikelijk dat YouTubers een bedrag krijgen per aantal weergaven op de video’s. Gemiddeld verdient een YouTuber €1 per duizend weergaven. Het kanaal heeft al 45 miljard weergaven weten te bereiken, wat neerkomt op €45 miljoen aan totale kanaalinkomsten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ryan’s World (@ryansworld)

De ouders van Ryan zijn trots op hun zoontje en helpen hem met het opnemen van de video’s en het verzinnen van ideeën om filmpjes over te maken. Het is niet bekend wat er gedaan wordt met het geld dat het mannetje krijgt, maar zijn moeder heeft haar baan al opgegeven om fulltime met het kanaal bezig te zijn.

Dat de best betaalde YouTuber slecht 8 jaar oud is, is voor velen niet raar meer. Steeds meer kinderen worden populair op het videoplatform en aangezien YouTube zelf ook steeds populairder wordt, zien we de toekomst van Kaji en zijn familie financieel gezien rooskleurig in.