1998 was het jaar dat Beau van Erven Dorens voor de eerste keer met zijn gezicht op de televisie verscheen. In 2001 begint hij als presentator van RTL Boulevard, waar hij het vier jaar lang vol zou houden. Later zal hij opbiechten dat het programma de grootste slangenkuil in zijn carrière is geweest. Daarna had hij een rol in verscheidene tv-programma’s: Deal or No Deal, Ik hou van Holland, Het Zesde Zintuig, Beau Five Days Inside, The Amsterdam Project en talkshow ‘Beau’.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beau van Erven Dorens (@beauvaned)

De pandemie lijkt er daarentegen zwaar in te hakken bij de 49-jarige. In een interview met de Linda heeft hij het over financiële problemen en dat hij verwikkelt zit in een ‘zakelijke nachtmerrie’. Maar om erachter te komen in hoeverre dit statement hem gaat aantasten, zochten we uit hoeveel zijn eigen vermogen bedraagt.

Tonnen vliegen eruit

Voor de camera lijkt hij de wind in z’n rug te hebben, maar zijn eigen producties liggen nu allemaal stil: “Boven mijn eigen bedrijf hangen donkere wolken: ik heb zeven man in dienst die nu niets kunnen doen, terwijl we moeten draaien voor mijn nieuwe reportageprogramma. Omdat de mediawereld op z’n gat ligt, verkoop je ook geen nieuwe ideeën, dus de tonnen vliegen er momenteel uit.” Hij maakt wel duidelijk dat hij weet dat anderen het slechter hebben, dat dan weer wel.

Vermogen van Beau van Erven Dorens

Het meest recente stuk over Beau dateert uit 2015. Waarin de Quote met het volgende op kwam draven. Van Erven Dorens heeft twee bv’s op zijn naam staan, Port Skeul en Port Donnant. Die eerste beschikt over een eigen vermogen van €577.000 en bij de tweede stond de teller op €415.000.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beau van Erven Dorens (@beauvaned)

In onze hoofdstad woont hij in een grachtenpand waar hij in 2008 rond de €1,9 miljoen voor neerlegde. Daar zit wel een hypotheek op van max. €2,25 miljoen, onderhand zal hij dat wel afbetaald hebben. In het Zeeuwse Burgh-Haamstede heeft hij nog ’n vakantiewoning die hij in 2006 voor €210.000 op zijn naar zette. De hypotheek uit hetzelfde jaar is even hoog. Met de €3,5 miljoen die hij zou hebben verdiend bij SBS, zijn die hypotheken wel te overbruggen.

‘Beau’

4 januari keert Eva Jinek weer terug met haar talkshow, Jinek. Maar haar vervanger Beau hoef je echter niet lang te missen. Hij gaat namelijk een nieuwe zondagavond-show maken voor RTL 4. Eind 2019 heeft hij bij die televisiezender een nieuw vijfjarig contract getekend.