Jon Olsson kennen we voornamelijk van zijn extreem gepimpte wagenpark. Maar er schuilen nog allerlei verhalen achter zijn indrukwekkende garage. De Zweed woont samen met zijn vrouw en kind in het pittoreske Monaco. Daarvoor woonde hij in een luxe design-villa in het Spaanse Marbella. Al deze materialistische bezittingen roept de oud-Hollandsche vraag op; waar betaalt ‘ie dat van? Laten we het hebben over het vermogen van Jon Olsson.

Jon Olsson

Laten we bij het begin beginnen. Jon Olsson is ex-professionele freeskiër én alpineskiër uit Mora, Zweden. Olsson heeft negen Winter X-Games-medailles gewonnen en daarnaast op het podium gestaan bij diverse andere evenementen, waaronder Big Air op The US Free Skiing Open in Vail, de Winter X-Games 09, The Red Bull Big Air en de World Superpipe Championships.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jon Olsson Delér (@jonolsson1)

Hedendaags maakt hij dagelijkse vlogs en beheerd hij een levendig Instagram-kanaal met meer dan 1 miljoen volgers. Zijn YouTube-kanaal heeft maar liefst 1.52 miljoen abonnees. Dagelijks neemt hij je mee in zijn luxe leventje, waarbij zijn liefde voor luxe voer- en vaartuigen frequent aan bod komt.

Wagenpark

Zo is hij onder meer de eigenaar geweest van een Lamborghini Huracán, Lamborghini Murcielago, Lamborghini Gallardo, Audi R8. Audi RS6 DTM, Rolls-Royce Wraith en een Rebellion R2K. Ook laat hij op dit moment een jacht bouwen.

RS6

Naast zijn eigen inkomen wordt hij gesponsord door verscheidene bedrijven waar onder meer Red Bull, Odlos, Head, Hestra, POC en Swix. Ook heeft hij een twee eigen bedrijf en opgestart. De eerste – Douchebags –  levert speciale tassen waarmee ski’s makkelijk mee getransporteerd kunnen worden, maar onderhand is dat uitbreid tot meer dan alleen dat. Ook heeft hij nog een kleding merk onder de naam C’est Normal.

Jon Olsson’s vermogen

Door de jaren heen heeft zijn veelzijdige media-aandacht en achtergrond als topsporter hem een flink vermogen opgeleverd. Ook zijn bedrijven zijn behoorlijk lucratief. Daarmee gaat hij onverminderd door zijn een weelderige bestaan in zijn meerdere huizen. Het vermogen van de 38-jarige wordt geschat op $12 miljoen.