Lang niet het duurste of grootste huis dat de revue is gepasseerd, maar wel een van de meest sfeervolle. Gelegen aan Lake Tahoe in Californië staat dit beeldschone – voornamelijk – houten mansion. Dit mansion verdient het label “droomwoning” zonder enige twijfel. Vooral ’s nachts is het betoverend mooi, daar kom je in de video nog wel achter.

Lake Tahoe

Vaak hebben huizen van deze grootte een kille uitstraling, daar is dit mansion een uitzondering op. Door het gebruik van veel hout en steen – en de ideale indeling – geeft het een huiselijke, warme sfeer. De makelaar begint z’n omschrijving dan ook met: “Een kroonjuweel, dit landgoed aan het meer aan de westkust is een meesterwerk in luxe.”

Lake-Tahoe-1

Het jachthuis is beschut door de meerdere bomen, maar zodra je daarlangs kan kijken wordt je geconfronteerd met de pure schoonheid van de residentie.

Lake-Tahoe-5

Deze privé-omgeving ligt zeer nabij de openbare weg en het meer. De vlakke hectares heten je welkom in Tahoe. Zeven garageruimtes kunnen de autos herbergen, terwijl je naar het privéstrand gaat, dat slecht enkele seconden met de benenwagen te bereiken is. De pier omvat een boottakel, een jetski-lift en twee bootslippen langs twee boeien.

haard

De wijnkelder met 2000 flessen en zitplaatsen is een genot voor de fijnproever. Ook is hier een  volledige bar aanwezig naast een open haard en vier flatscreen-televisies. De theaterzaal herbergt nog een bar en twee rijen theaterstoelen. De mastersuite heeft een eigen fitnessruimte.

Buitenplezier

De professionele keuken van de chef-kok heeft een aangebouwde industriële keuken. Vanuit de directiekantoor is er een panoramisch uitzicht op het meer. De hydraulische verwarming in de vloer strekt zich uit via de omheinde leistenen oprit en over de leistenen patio aan het meer, met een ingebouwde barbecue, een bubbelbad en twee gashaarden. Maar liefst vier haarden zorgen voor een warme sfeer.

De elegantie in de aandacht voor detail benadrukt de gedachte in design. Van het ingelegde mozaïekontwerp bij de ingang naast de geëtste ramen tot de kolommen en balken, de zorg in de constructie is uitzonderlijk. Het is compleet gerenoveerd in 2013 en bevat een prijskaartje van €44.000.000.

De tour duurt dik een half uur, dus ga er maar even goed voor zitten.