Een laptop is echt prachtapparaat. Het gaat eenvoudig overal mee naartoe en als u er eentje uit een wat hoger prijssegment, doet ‘ie niet onder voor een up-to-date desktop. Het enige mogelijke minpunt is dat het scherm voor u net even iets te klein is. Maar ook daar zijn oplossingen op te vinden, dit is er één.

Mobiel werkstation met 7 displays

Er is een start-up genaamd ‘Expanscape’ die een van de meest frappante laptop-opstellingen heeft bedacht. Het heeft maar liefst zeven displays die uit het hoofddisplay kunnen worden uitgeklapt. De basisconfiguratie van het model met zeven schermen, wordt het Aurora A7-prototype genoemd.

7-beelschermen-werkstation-4

Aangedreven door een AMD Ryzen 5950X-processor in combinatie met Nvidia RTX 3070 (8GB) GPU’s. De hyperfunctionele draagbare computer weegt wel 12 kilogram, maar dat is geen verassing gezien de omvang.

Prijzig station

Zoals de naam al doet vermoeden, is het nog steeds een prototype. Maar het bedrijf zal je een eenheid verkopen voor het geval je geïnteresseerd bent en gek genoeg om $20.000 uit te geven. Of het daadwerkelijk functioneel is, is hoogstwaarschijnlijk relatief.

werkstation

Expanscape maakt gebruik van een naar eigen zeggen flink gemodificeerde odm-laptop en in het prototype is een Core i9-9900K en GeForce GTX-kaart verwerkt. Het hele systeem kan werken op een enkele accu al is niet bekend wat de accucapaciteit is en hoe lang het apparaat het op een enkele lading vol kan houden. De fabrikant heeft het prototype gemaakt met beveiligingsbeheerders, datawetenschappers en grafisch vormgevers

Kleinere en goedkopere versie

Zijn 7 beeldschermen iets teveel van het goede, dan heeft de fabrikant ook een kleinere en goedkoper werkstation klaarstaan, de Aurora A5. Voor iets meer dan $6000 krijgt u vier 4K, 15,6-inch panelen, AMD Ryzen 7 4800U CPU, samen met 64 GB DDR4-geheugen, een 2 TB SSD en een 2 TB SATA SSD.