Van alle autofabrikanten over de hele wereld heeft Porsche ongetwijfeld de meest gepassioneerde aanhang. Porsche-fans gaan tot het uiterste om hun trouw en mecenaat aan het Duitse merk te bewijzen. Een Oostenrijkse man echter, wiens liefde voor Porsche buitengewoon groot is, getuigt van zijn ongelooflijke passie voor de in Stuttgart gevestigde fabrikant. Gefeliciteerd met de 80e Porsche!

In het laatste persbericht van Porsche Newsroom deelde de automaker het verhaal van deze man genaamd Ottocar J. De man die zijn 80ste verjaardag vierde met zijn 80e Porsche door een Boxster Spyder uit 2021 in ontvangst te nemen van de Porsche-fabriek in Zuffenhausen. Ottocar werd bijna 50 jaar geleden verliefd op het merk op een racebaan. “De Porsche auto’s vlogen gewoon aan alle kanten langs me heen,” herinnert hij zich. Hij begon meteen te sparen en kocht zijn eerste Porsche – een 911 E in Speed Yellow.

In de afgelopen vijf decennia heeft de Weense inwoner enkele van de mooiste Porsche-modellen aan zijn collecties toegevoegd, waaronder de legendarische 917, een achtcilinder 910, een 904 met de originele Fuhrmann quad-cam, en een 964 Cup-auto.

Zijn collectie bestaat uit 38 auto’s, en hij is erg enthousiast over de Boxster Spyder in Miami Blue die erbij komt. Ottocar bouwde een speciaal gebouw voor zijn gewaardeerde Porsche collectie, inclusief een ton aan verzamelobjecten zoals bekers, posters, trofeeën, speelgoed en memorabilia uit Steve McQueen’s film Le Mans. In tegenstelling tot andere autoverzamelaars gelooft Ottocar in het regelmatig rijden met zijn auto’s. “Ik kan een maand lang elke dag een andere auto rijden – en twee in het weekend,” zei de tachtigjarige.

Hij is ook van plan om een road trip te maken op de Pan-Amerikaanse snelweg in een Cayenne. “Als je 80 jaar oud bent, denk je niet meer zozeer aan het verleden, maar meer aan de toekomst. Je kijkt uit naar dingen die nog moeten komen,” zei hij. Kijk eens naar de foto’s van zijn collectie; het is gewoonweg fantastisch.

80e Porsche

De instelling van deze man is een instelling waar veel mensen alleen van kunnen dromen. Het is natuurlijk ook makkelijker om te leven met deze instelling als je de mogelijkheden hebt tot het kopen van al die brute wagens. Maar dat de man er trots is op zijn wagens is helemaal terecht.

80e Porsche 80e Porsche 80e Porsche