Iedereen die op zoek is naar exclusieve kleding voor het voorjaar, doet er goed aan om eens te kijken naar de collectie van Alexander McQueen. Deze kledinglijn onderscheidt zich van andere designerkleding met een tikje rebelse kleding, die gebaseerd is op de Londense straatcultuur. Zo kun je onder andere jurken, shirts en colberts vinden met een stoere uitstraling, soms voorzien van bijzondere prints.

Alexander McQueen

Alexander McQueen (1969-2010) was een bekend ontwerper die veel samenwerkte met celebrity’s als Kate Moss, David Bowie, Rihanna en Lady Gaga. Na zijn overlijden werd zijn kledinglijn vanuit Kering voortgezet. Ontwerpster Sarah Burton werd de nieuwe creatief directeur en ontwierp eerder onder meer de memorabele trouwjurk van Kate Middleton.

LVMH

Ook Bernard Arnault, hoofd van de Louis Vuitton Moët Hennessy- (LVMH)-groep, viel voor de charmes van McQueen’s vakkundigheid. Arnault bood de toen 26-jarige ontwerper een baan aan als hoofdontwerper bij het Parijse modehuis Givenchy. Afgesproken werd dat hij per jaar tien collecties zou ontwerpen, maar ook mocht doorgaan met het uitbrengen van collecties onder eigen naam.

Alexander McQueen

Hoewel McQueen bij Givenchy wel wat ingetogener werd, verloor het zijn ‘rebelsheid’ niet. Hoe succesvol het ook was, bleek het te veel te botsen met de elegantie van het huis Givenchy altijd bekendstond en bovendien weigerde de ontwerper Frans te leren, wat ook in het verkeerde keelgat schoot. De samenwerking werd daarom in maart 2001 verbroken.

McQueen ging daarna een partnerschap aan met de Gucci Group. Om onder die Group vervolgens tien McQueen-winkels en in 2002 een eigen couturehuis in Parijs gaan openen. De samenwerking duurde tot aan zijn dood in 2010.

McQueen

Alexander McQueen lanceerde in 2006 zelf nog het sublabel McQ. Dit label viel goed in de smaak bij jongeren vanwege het lagere prijskaartje dat aan de items hing.

Winkelstraat

De kleding van Alexander McQueen (en ook McQ) is verkrijgbaar via het exclusieve fashionplatform Winkelstraat.nl. Hier bieden honderden kleine boutiques uit Europa hun assortiment aan. Op die manier is de webshop gevuld met bijzondere items, die je niet zomaar overal in Nederland en België tegenkomt.

McQueen-1