De bestuurder van deze Ford GT verloor de controle over zijn peperdure scheurmonster, wat resulteerde in een heftige crash waar meerdere voertuigen de dupe van werden. Twee auto’s zijn total-loss verklaart aan de hand van de de vurige botsing. De omvang van de verwondingen van de betrokkenen, is nog niet bekend. Wel zijn er twee mensen opgenomen in het ziekenhuis.

Ford GT in tweeën gesplitst

Roekeloos rijden met een krachtige auto op de openbare weg brengt altijd levensgevaarlijke situaties met zich mee. Zelfs de kleinste fout kan gemakkelijk tot iets heel ernstigs leiden en veel levens op het spel zetten. Een Ford GT van de eerste generatie die door Beverly Hills in Los Angeles reed, deed precies dat, met desastreuze gevolgen. De impact was zo groot dat de 550 pk sterke supercar in tweeën werd gesplitst. Gezien de ravage staan we er van te kijken dat de eigenaar nog in leven is.

Volgens verschillende bronnen verloor de bestuurder van de Ford GT de controle, wat de superspinning veroorzaakte. Bij het incident raakten minstens vier voertuigen beschadigd, waaronder een Alfa Romeo Giulia Quadrfoglio en een BMW X3. Er wordt gezegd dat één persoon zelfs uit het voertuig werd geworpen bij de crash en roerloos op straat werd gezien, voordat hulpverleners ter plaatse kwamen.

Alfa Romeo Giulia Quadrfoglio

Verschillende foto en video’s doken op het internet op die de omvang van de schade goed weergaven. In de video hieronder zie je hoe de brandweerlieden de vlammenzee in de Ford GT blussen.

“Het schokte ons hele gebouw ”

“De inslag die de GT in tweeën scheurde klonk als een ontploffende bom; het schokte ons hele gebouw ”, zei Frank Gagliano, een getuige van de crash. “Voordat LAFD arriveerde, waren de vlammen ongeveer 6 meter hoog toen de voorkant van de Ford GT brandde en de lucht vulde met vuile bruine rook.”