Beeld het je even in: eropuit trekken met een luxe camper, om vervolgens langs de weg te pauzeren terwijl je een hoogwaardige BBQ-installatie zo uit de laadbak schuift. Klikt als een droomwereld in het barbecue-walhalla, maar het Hamburgse merk Loef heeft hier echt werk van gemaakt. Kamperen en culinair komt hier tezamen in harmonie. Mede mogelijk gemaakt door de uitschuifbare Big Green Egg. Helaas zit er geen lift in zoals bij dit exemplaar, maar dat mag de pret niet drukken.

Green Egg-camper

Tuurlijk is er meer aanwezig dan alleen de camper en de Big green Egg. Zo staat de innovatieve camper ook garant voor een vierpits kookplaat, oven, luxe minbar en genoeg plaats om meerdere amcices mee te nemen op een onvergetelijke reis. Er is plaats zat om maar liefst tien mensen mee te nemen in het 7390 millimeter lange voertuig, alleen kan niet iedereen blijven overnachten. De zitplekken kunnen in een handomdraai worden omgetoverd tot slaaplekken, goed voor vier personen.

Green Egg-camper-4

Onder de achterste slaapplekken kun je de Big Green Egg vinden, dus vergeet niet de hete kolen eruit te halen na een geslaagde BBQ-sessie. Deze schuif je handig uit wanneer de achterste deuren geopend zijn. Dit kenmerkt geeft toch een hele andere wending aan jouw roadtrip.

Big Green Egg

De houtskoolgrill voor buiten is niet alleen een absolute blikvanger, maar ook de meeste geliefde onder de Kamado grills en laat het hart van BBQ-fanaten ongecontroleerd sneller kloppen. De dikke keramische coating slaat de warmte op en voorkomt dat de buitenkant warm wordt. De Green Egg’s eieren zijn daarnaast zeer onderhoudsvriendelijk. Na gebruik reinig je het rooster met de meegeleverde accessoires en veeg je het resterende  gemakkelijk via de luchtregelaar naar buiten.

Big Green Egg

Ook heeft de camper een aantal toffe functies. Denk bijvoorbeeld aan verlichting die je via een app kunt dimmen, Apple Carplay, mobiele telefooninterface en 4 speakers voor een fijne geluidservaring. Daarnaast heeft de Loef van 3150 kg schoon aan de haak een omvormer waardoor je ten alle tijden 230V tot je beschikking hebt.

Laadvermogen

Op het dak van de camper zijn namelijk zonnecelen geplaatst met een flink vermogen (320Wp), zodat opladen slechts een fluitje van een cent is. Met deze elektriciteit kun je meteen het water opwarmen om mee te koken of een hoognodige douche nemen.

De Loef camper is vanaf € 110.000 te koop. Tuurlijk zijn er nog een tig aantal optie die kunnen aangevinkt worden, waarmee de prijs met gemak met € 25.000 kan stijgen. 

camper Green Egg