Wegenbelasting betalen is geen pretje, maar wanneer je een Lamborghini Aventador rijdt als vervoersmiddel zou je denken dat dit slecht een fluitje van een cent is. Toch was een gierige eigenaar hier vrij laks in en dat komt hem duur te staan. Het kost hem zijn zwarte, Italiaanse supercar. Allemaal omdat hij simpelweg de lokale MRB niet betaalde.

Lamborghini Aventador SV

De politie van Newport op de Isle of Wight zette een zwarte Lamborghini Aventador SV met gele accenten aan de achterkant langs de weg. Op het moment dat ze de kentekenplaat registreerden, zagen ze dat er iets niet helemaal correct was met de administratie.

Uit de gegevens bleek dat er in augustus 2020 voor het laatst wegenbelasting was betaald om de exotische supercar gerechtvaardigd over het asfalt te mogen laten rijden. Dat was voor de politie reden genoeg om de Superveloce achterop de wegsleepwagen te laten plaatsen.

Wegenbelasting

In Engeland betaal je voor een Aventador SV jaarlijks omgerekend zo’n € 175 euro. Omdat de auto een waarde heeft van meer dan 40 duizend pond komt er nog eens 380 euro aan rijkeluistaks bij. Maar nog steeds praten we dan maar over €555 per jaar. In Nederland gaat dat nog even anders. Vanwege het feit dat de Lambo in lege toestand 1.615 kilo schoon aan de haak weegt, kom je in het Nederlandse systeem uit op maximaal € 254 per kwartaal.

Wegenbelasting

Dit aparte verhaal wekt toch we de vraag op: wat bezield deze Lamborghini-bestuurder precies? Is hij inmiddels zo rijk dat hij vergeten is dat belasting een ding is of is dit gewoon laksheid ten voeten uit? Hoe het ook zit, dankzij zijn de achterstallige betalingen zal hij zijn Aventador de komende tijd moeten missen. Om de auto weer terug te krijgen moet hij uiteraard alsnog de wegenbelasting overmaken en daar komen de sleepkosten uiteraard nog bij.