Wat een dag voor de Bentley-fans. Je ogen maken namelijk momenteel kennis met het krachtigste exemplaar van de Bentley-familie. Dit maakt van Bentley uiteraard nog geen echt sportmerk, het draait namelijk nog steeds voornamelijk om luxe, maar kan daar wel steeds meer over meepraten.

Bentley Continental GT Speed

De Continental GT krijgt dus een vervolg en dat geldt ook voor de Europese markt. Ondanks dat dit qua vermogen de absolute koploper is, heeft Bentley niet heel lang hoeven te peinzen over het recept. Ze zorgen voor meer vermogen uit de W12-motor en kleden het geheel wat sportiever aan. De term Speed is dan ook niet voor niets. De designers van Bentley hebben voor deze coupé enkele subtiele elementen aan de bumper en dorpels toegevoegd, waaronder ook een Speed-naamplaatje op het voorscherm.

Bentley-Continental-GT-Speed-6

Het topmodel krijgt bovendien 22-inch banden, waarbij gekozen kan worden tussen een donkere kleuren of een zwart glossy-afwerking. De grille is onder handen genomen en ook zijskirts van de Bentley Continental GT Speed zijn in een nieuw jasje gestoken.

Krachtbron

De Continental GT Speed put zijn kracht – net zoals in de eerdere Speed-versies – uit een W12-motor. De twaalfcilinder produceert 659 pk, een vooruitgang van 24 pk. Het koppel bedraagt 900 Nm. De cijfers van de reguliere Continental GT en de GT Speed ontlopen elkaar nauwelijks. De Speed levert genoeg kracht om in slechts 3,6 seconden naar 100 km/u te sprinten.

Bentley-Continental-GT-Speed-3

Naast een nieuwe kalibratie van het motorblok is ook de achttraps automaat opnieuw afgesteld, zodat de automaat sneller op onder andere reacties van het gaspedaal reageert. De vierwielbesturing is iets sportiever afgestemd, vooral in de Sport-modus. De stabiliteitscontrole geeft je als bestuurder meer vrijheid, voordat het systeem ingrijpt.

Diezelfde sportiviteit is op te merken aan het interieur. Zodra je één van de deuren opentrekt wordt je verwelkomd door de verlichte dorpelsierlijsten met Speed-vermelding. Er zijn nieuwe mogelijkheden om de Speed een afwijkende uitstraling ten opzichte van de reguliere GT te geven. Het met de hand vervaardigde interieur is te herkennen aan het zwarte leer en rode, sportieve accenten. Piano Black-fineer is standaard, maar optioneel zijn er nog andere kleuren, zonder hevige extra kosten.

Continental GT Speed in Nederland

De Bentley Continental GT Speed is per direct te bestellen. Enkele kopers hebben hun order al geplaatst, zonder te weten hoe de auto er uit zou zien. De prijzen voor hier zijn nog onbekend, maar die van de normale GT is minimaal 280.000 euro. Zorg dus dat je op z’n minst 300.000 euro te besteden hebt. Het liefst iets meer, want als je wat extra opties wilt aanvinken