Zo’n beetje elke fan van de film Batman heeft maar twee wensen met betrekking tot de film. Allereerst het zelf kunnen worden van Batman – dat gaat een beetje lastig – en daarnaast het rijden van de legendarische Batmobile. Dat laatste is een droom die werkelijkheid kan worden, aangezien er op het internationale veilinghuis Bonhams nu een straatlegale Batmobile wordt aangeboden.

Rijklare Batmobile te koop

De Batmobile is de fictieve auto van de superheld Batman en heeft het uiterlijk van een slanke zwarte auto met vleermuisvleugels. Het Engelse Z Cars heeft de Batmobile volledig nagebootst én rijklaar gemaakt.

Batmobile
Bat

Voor de bouw van de Batman wagen is er een Ford Mustang uit 1965 gebruikt als ‘donor’. Het chassis van de auto is gemaakt middels een zogeheten ‘spaceframe constructie’ en daarom is de auto enorm licht. De motor van de Mustang is vervangen door een kleine 5.7-liter V8 blok van Chevrolet.

Geïnteresseerde kopers kunnen op de website van Bonhams bieden op de Batmobile. De verwachte opbrengst ligt verrassend laag; voor nog geen $40.000 – omgerekend zo’n €33.700 – maak je volgens de veilingwebsite een grote kans om de wagen te bemachtigen. De reden dat de prijs zo ‘laag’ ligt, komt door de staat van de auto.

De nadelen

Bij elke auto die op de veiling wordt aangeboden, wordt er een namelijk rapport opgesteld. In het rapport worden alle onderdelen van de auto individueel beoordeeld met een cijfer van 1-5. Een onderdeel dat een 1 krijgt is in zeer slechte staat en dient vervangen te worden en een onderdeel dat een 5 krijgt is in perfecte nieuwe staat.

Batt

In totaal krijgt de Batmobile 55/100 punten. Dit houdt in dat de auto gewoon goed te rijden is, maar niet in een goede staat. Een groter nadeel van de Batmobile is echter dat hij bijna 7 meter lang is en dus niet zomaar in een garage past. We adviseren de koper daarom ook om een Batgarage te maken om de wagen in te stallen.