Richard Mille horloges worden alsmaar populairder. Het horlogemerk is vergeleken met andere merken een jonkie, maar heeft de afgelopen jaren de harten van menig rapper en horlogeliefhebber sneller laten kloppen. Zo ook die van drie dieven in Amerika, die op klaarlichte dag een Richard Mille hebben gestolen van een juwelier.

Richard Mille dieven

Het incident vond iets meer dan een week geleden plaats in Los Angeles. De eigenaar van DBS Diamonds – Shay Belhassen – heeft winkels in New York, Hong Kong en Los Angeles. De juwelier was net klaar met een klant die een horloge kwam uitzoeken, tot er ineens drie mannen met een capuchon op de winkel af kwamen lopen.

Volgens Belhassen was het toen een kwestie van overleven. “Ik pakte het pistool af met beide handen en vocht met ze op de grond. Aan het einde renden ze weg en bleef ik met het pistool over“, aldus de juwelier. Tijdens het gevecht waren er meerdere schoten gelost, waarvan er één 1 van de overvallers raakte en één een toevallige voorbijganger.

De juwelier is er heelhuids vanaf gekomen, maar toch hebben de dieven een rosé gouden Richard Mille 11-03 weten te ontfutselen. Het horloge heeft een waarde van $500.000 – omgerekend €420.000 – en is daarom reden voor de juwelier om met het verhaal naar buiten te treden, met als hoop de dieven op te sporen. De vrouw die door een kogel geraakt werd maakt het gelukkig goed.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Richard Mille (@richardmille)

Vaker het doelwit

Het is niet de eerste keer dat Richard Mille horloges het doelwit zijn van overvallen. Zo werd de bekende tennisser Rafael Nadal drie jaar geleden beroofd van een Richard Mille tijdens een toernooi en werd een Japanse zakenman in Parijs beroofd van een 51-02 model met een waarde van €700.000.

Een duur horloge bezitten heeft zo te zien ook zijn nadelen, zeker als veel mensen weten dat het een prijzig uurwerk is. Of de prijs van het horloge het riskeren van je leven waard is, valt echter over te discussiëren. Zij die in Los Angeles zijn kunnen in ieder geval $50.000 ontvangen als ze het horloge terugvinden. Goede deal!