De horloges van Jacob & Co kunnen beter de titel ‘kunstwerken’ krijgen, dan ‘horloges’. De uurwerken staan erom bekend dat ze enorm kostbaar en exclusief zijn. Zo is er bijvoorbeeld een zogeheten ‘Millionaire Watch‘ met een verkoopprijs van €6 miljoen, of een speciale Bugatti Chiron horloge met een mini motor. Het nieuwste Jacob & Co horloge is echter nog glimmender en kleurrijker dan haar voorgangers.

Mystery Tourbillon Arlequino

Het nieuwste horloge van de collectie van Jacob & Co is deze ‘Mystery Tourbillon Arlequino’. Het kunstwerk is gemaakt van meer dan 1000 edelsteentjes, allemaal in verschillende kleuren. Het horloge is gezien de glimmende juwelen zeker extravagant te noemen. De tijd aflezen is een lastige opgave, aangezien de wijzers bestaan uit een 8.18 karaat diamant die de uren aangeeft en een 9.5 karaat diamant die de minuten aangeeft.

jacobbb
Jacob

Het uurwerk is een zogeheten ‘Tourbillon’, wat inhoudt dat de gang van het uurwerk niet beïnvloedt kan worden door de zwaartekracht. Het horloge beschikt over twee centraal gemonteerde drieassige tourbillons met een tourbillon kooi erop. Zowel de binnenkant als de buitenkant is gemaakt van edelstenen.

Met 38 karaat aan diamanten en 46 karaat aan veelkleurige Arlequino-saffieren komt de prijs van het Jacob & Co horloge neer op $ 2.3 miljoen – omgerekend €1.9 miljoen. Er is slechts één exemplaar beschikbaar, dus mocht je interesse hebben moet je snel zijn.

Jacob & Co

Jacob & Co is opgericht door de Oezbeekse Jacob Arabo. Op zijn zeventiende begon Arabo met het ontwerpen van horloges en nam hij een cursus voor het maken van sieraden. Uiteindelijk begon hij een juwelierszaak in New York en die groeide al snel uit tot een bekende naam binnen de stad. Door connecties met bekende mensen besloot hij uiteindelijk uit te breiden naar horloges fabriceren.

De precisie en de unieke ontwerpen van de Jacob & Co horloges zijn de redenen waarom de uurwerken zo immens populair zijn. Door de enorm dure prijzen zijn de horloges echter niet voor iedereen weggelegd. Zo’n horloge bezitten is daarom ook een waar statussymbool voor enkel de superrijken.