Met de verkiezingen in aantocht, zijn de ogen vooral gericht op onze huidige minister-president Mark Rutte. De 54-jarige VVD’er bestuurt al meer dan een decennia lang ons land. Dat Rutte een vorstelijk salaris heeft, is publiekelijk geen geheim. In een recent tv-interview met Linda de Mol gaf hij aan niet om dure spullen te geven. Wij zijn hierdoor enorm benieuwd naar het vermogen van onze minister-president.

Hoeveel verdient onze minister-president?

Een normale baan is het zeker niet, minister-president zijn van Nederland. Een normale werkweek van 40 uur per week zit er voor de geboren Hagenees niet in. Het is hard werken, zeker in deze roerige tijd. Per maand ontvangt Rutte een salaris van €14.000. Dit komt neer op een jaarlijks bedrag van €170.000.

Mark Rutte

Mark Rutte woont al jaren in het Haagse Benoordenhout, maar geruchten gaan dat hij een Rijksmonument heeft aangeschaft ter waarde van dik een miljoen euro. Of hij hier – wellicht na de verkiezingen – daadwerkelijk gaat intrekken, is nog maar de vraag. Op zijn huidige huis rust een hypotheek ter waarde van €150.000.

Het optrekje van Rutte wordt geschat op een kleine 7 ton. Dit betekent dat er een flinke overwaarde is geboekt, wat financieel gezien natuurlijk voordelig is voor de beste man. Door zijn drukke werkschema en vrijgezelle status heeft Rutte amper tijd om geld uit te geven. Het gros van zijn vermogen blijft dus lekker op zijn spaarrekening staan.

Het vermogen van Mark Rutte

Het totale vermogen van Rutte wordt geschat op dik €2 miljoen euro. Dat is niet mis, maar hier staat natuurlijk wel tegenover dat de beste man enorm veel tijd bezig is met de zaken waar hij zijn geld mee verdient.

Mocht Rutte niet worden herkozen, weet hij al wat hij na zijn ambtsperiode gaat doen. Hij wil weer het onderwijs in – iets wat hij tijdens zijn periode als minister-president nog een lange tijd als extra bezigheid heeft gedaan.