Het Zwitserse horlogemerk Richard Mille heeft de afgelopen jaren een opmars gemaakt en de horloges staan bij velen bekend als duur en luxueus. Als we je vertellen dat er 20 jaar geleden nog geen Richard Mille horloge bestond, houden we je niet voor de gek. Het is tijd om te kijken wat de horloges nu zo duur en populair maakt.

Richard Mille horloges

In 2001 werd het horlogemerk opgericht door Dominique Guenat en Richard Mille. De mannen deelden een liefde voor auto’s en waren actief in de horlogewereld. Na 3 jaar ontwikkeling startten de twee het merk en werkten ze direct samen met het grote Audemars Piguet.

Een Richard Mille horloge kenmerkt zich allereerst door het uiterlijk. Men zegt dat de makkelijkste manier om een Richard Mille te spotten, is als je iets ziet dat een kruising is tussen een Formule-1 auto en een luxe uurwerk. Door de transparante kast lijkt het alsof je naar het skelet kijkt van het uurwerk.

De prijs van een nieuw en origineel Richard Mille horloge begint bij ongeveer €75.000. De bedragen lopen echter al snel op, aangezien de meeste modellen rond de €150.000 tot €250.000 liggen. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kan de horloges zo duur maken als je zelf wilt. Een Richard Mille van €1 miljoen is geen zeldzaamheid.

Richard Mille

Foto: Richard Mille

Waarom zijn Richard Mille horloges zo duur?

We beginnen met de materialen. De behuizing is louter gemaakt van goud en titanium. Soms wordt er ook nog carbon en/of kwarts toegevoegd, maar dit verschilt per model. De precisie van de voorwerpen in de horloge is micrometrisch.

Door het titanium kan het horloge tot 10.000 aan G-kracht weerstaan. Ter vergelijking, een normaal mens verliest bewustzijn bij een G-kracht van 6.

De horloges zijn daarnaast enorm licht. De RM-027 Tourbillon weegt slechts 48 gram. Elk horloge wordt van scratch in elkaar gezet met ultieme precisie. De horloges zijn ook enorm schaars. In 2018 werden er ‘slechts’ 4600 exemplaren geproduceerd.

Je kunt een Richard Mille qua prijsklasse het beste met een Rolls-Royce vergelijken. Ben je benieuwd waarom een Rolls-Royce zo duur is? Daar kun je hier alles over lezen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Richard Mille (@richardmille)