Eén van de voordelen aan ons kikkerlandje, is dat de helft omringd is door zee. Er zijn enorm veel kustplaatsen waar in de zomer heerlijk uitgewaaid kan worden. Daarbij is bij een kustuitje een hotelovernachting ook geen overbodige luxe. Tijd om eens te kijken naar 3 heerlijke 5-sterrenhotels aan de Nederlandse kust.

1. Grand Hotel Huis ter Duin – Noordwijk aan Zee

We beginnen met een bekend hotel aan de kust van het strand van Noordwijk. Hier ligt het bekende Grand Hotel Huis ter Duin. Het biedt plaats aan 73 kamers en heeft een onovertroffen uitzicht. Het hotel heeft in de afgelopen jaren plek geboden aan heel wat bekende en belangrijke personen.

Naast normale kamers heeft Huis ter Duin ook speciale penthouses, gelegen op de 11e etage. Al met al is het een chique verblijf dat ongeveer tussen de €360 en €1500 per persoon per nacht zal kosten. Prijzig, maar dan verblijf je ook meteen in het meest luxe hotel aan de kust van ons land.

Gasten kunnen daarnaast eten in het sterrenrestaurant Latour en kunnen genieten van een binnenzwembad en een luxe spa.

2. Grand Hotel Amrâth Kurhaus – Den Haag

Aan misschien wel de bekendste kustplaats van ons land – Scheveningen – ligt het welbekende Kurhaus hotel. Het hotel staat bekend om het prachtige monumentale gebouw en de kamers beschikken over prachtige uitzichten.

Het hotel zelf biedt plaats aan enkele luxe suites en gasten kunnen genieten van een privé wellness en een een prachtig binnenzwembad. Zij die willen overnachten in het Kurhaus moeten rekening houden met een prijs per persoon van €130 tot €1100 per nacht. Hoe luxer de kamer, des te duurder de prijs per persoon.

3. Hotel van Oranje – Noordwijk aan Zee

We gaan opnieuw naar Noordwijk aan Zee om het lijstje af te sluiten. Aan de kust ligt namelijk ook Hotel van Oranje. Het hotel heeft stijlvolle kamers, een 30-meter lang golfslagbad, een sauna & wellness centre en verschillende fitnessfaciliteiten.

Natuurlijk kun je ook heerlijk tot rust komen na een strandwandeling in je kamer met flatscreen-tv. Moeilijke beslissers hebben de keuze uit 6 restaurants in het gebouw en kunnen daarnaast de avond compleet maken in één van de 4 bars.

De prijs van een kamer ligt tussen de €150 en €350 per persoon. Je kunt zelfs een kamer boeken met een eigen balkon en een prachtig zeezicht. Dit maakt het lijstje met de mooiste 5-sterrenhotels aan de kust meer dan compleet.