Nikkie Plessen, één van de meest succesvolle zakenvrouwen die ons land rijk is. In 2011 lanceerde ze het kledingmerk NIKKIE, wat uit zou monden in een groot succes. Dat succes leverde haar ook een jurystoel op in het programma Dragons’ Den. Daarnaast wist ze Nederland al eerder aan de buis gekluisterd te houden: Onderweg Naar Morgen, Goede Tijden en Holland’s Best Fashion Designer.

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen heeft niet alleen een zeer aangenaam voorkomen, ze is ook een zakenvrouw in hart en nieren. Ze kreeg voor het eerst de schijnwerpers op haar gericht tijdens haar rol in Onderweg naar morgen en Goede tijden, slechte tijden. Hierna hield ze het voor even gezien op de buis, maar daar kwam natuurlijk wel iets anders voor in de plaats.

Ze kwam op de radio bij TMF en presenteerde daarna hier en daar een aantal programma’s. Waaronder Holland’s Best Fashion Designers. Hierna gooide ze het over een andere boeg en introduceerde ze in 2011 haar modemerk NIKKIE.

NIKKIE

NIKKIE bleek een uiterst lucratieve business voor de momenteel 35-jarige onderneemster. Haar kleding vloog internationaal over de toonbanken, ze diverse brandstores en draait het bedrijf recordwinsten.

Maar begin 2020 kwam Nikkie Plessen wat negatiever in het nieuws, nadat uit cijfers bleek dat ze een aanzienlijk bedrag aan overheidssubsidie had toegekend gekregen, €927.240 om precies te zijn. Met vier van haar bv’s heeft ze een beroep gedaan op de NOW-regeling. Deze regeling werd in het leven geroepen om ondernemers te ondersteunen die het zwaar te verduren krijgen. De onderneemster – en haar man – reageerden op de berichtgeving in de media door het bedrag grotendeels terug te storten en te benadrukten dat het paar “voor miljoenen aan belastingen en premies afdraagt.”

Diverse bv’s

Voor NP Fashion Retail B.V. gaat het om een bedrag van €601.401, voor NP Fashion B.V. om €280.635, voor Fifth House Fashion B.V. om €33.621 en tot slot voor Sustain Clothing B.V. om €11.583. Naast het runnen van al deze bovengenoemde B.V.’s doet ze net als vorig seizoen weer mee aan het programma Dragons’ Den. Met NP Fashion BV deed ze een investering van €400.000 in de Bredase fintech scale-up Loyyo van Wouter Meeuwisse.

Afgelopen jaar werd haar vermogen door de Quote geschat op €28 miljoen. De modebranche ligt gedeeltelijk op z’n gaat en dit zal voor Plessen verlies betekenen: “We zullen niet ons beste jaar ooit draaien, maar je hoeft je over ons echt geen zorgen te maken.”