Onlangs stuitte we al op een gepantserde Audi RS7 en Mercedes-Benz G63 AMG, nu springt ook BMW op de wagen. Met hun krachtige X7. Zodra we het hebben over gepantserde voertuigen kunnen we haast niet om het Canadese Inkas Armored heen, ook dit keer niet.

Gepantserde BMW X7

De BMW X7 is een uitstekend voertuig zoals het is, maar de Inkas-ingenieurs hebben het getransformeerd tot een gepantserd fort om de veiligheid en beveiliging van uzelf en uw dierbaren te garanderen. Deze BMW heeft niet alleen de juiste specs, maar ook de juiste uitstraling om direct impact te maken.

BMW-X7-3

Zo is de bolide superieur in prestaties en veiligheid, maar biedt ook de ideale ervaring in luxe en comfort. Functies omvatten: smartphone Digital Key, rij- en parkeerassistent inclusief achteruit-rijassistent aangedreven door de BMW Personal CoPilot, verwarmde voorstoelen, panoramisch zonnedak, elektrisch verstelbaar stuur en sfeervolle interieurverlichting. De aanzienlijke ruimtelijkheid van het interieur biedt functionaliteit en onvergelijkbaar comfort.

Pantseroplossingen

Naast de standaard veiligheidsvoorzieningen, voegt Inkas pantseroplossingen toe om inzittenden te beschermen tegen de gevaren in de vijandige buitenwereld. Het Inkas gepatenteerde overlappingssysteem is geïntegreerd om 360-perimeter bescherming te bieden tot een hoog genoteerd pantserniveau (CEN BR6). Dat houdt in dat de auto bestand is tegen twee handgranaten en heftig mitrailleurvuur.

Interieur

Nadat Inkas hun veiligheid services in de Duitse wagen heeft geïmplementeerd is het er in ieder geval niet lichter op geworden. Het exacte gewicht vermelden de Canadezen niet. In de originele uitvoering weegt de wagen rijklaar al tussen de 2.335 – 2.465 kg en dat is zonder twijfel een stuk meer geworden.

Kracht

De 4.4-liter Twin Turbo V8 produceert 523 pk en 553 Nm koppel, maar het Canadese bedrijf geeft geen informatie over de maximale snelheid en 0-100 sprinttijd. De reguliere X7 doet 6,1 tellen om een snelheid van 100 km/h te bereiken om vervolgens bij 245 km/h te stoppen met versnellen. Mocht je naast de bepantsering toch nog behoefte hebben aan wat extra power, dan is het vermogen nog op te krikken van 530 pk naar 612 pk. Check de website van Inkas voor meer.