The Great Gatsby is één van de beste, tijdloze films wat ons betreft. Los van de acteerkunsten van Leonardo DiCaprio, wordt de show gestolen door het gigantische landgoed in de film. Eerder zagen we al het landhuis waar het echte verhaal zich afspeelde langskomen op de markt, maar ook het landgoed in de film heeft een prijskaartje.

The Fountains, bekend uit The Great Gatsby

Het landgoed heeft z’n bekendheid voornamelijk te danken aan de Oscar-bekroonde verveling van Scott Fitzgerald’s gelijknamige boek, maar ook al zou het nooit op het witte doek verschenen zijn is het zonder twijfel de moeite waard om er eens een uitgebreid kijkje te nemen. Wat ook wel nodig is gezien de omvang van het hele plaatje.

Het gaat om een gigantische en bovenal luxe landgoed van 520 m² aan het water in New York, bestaande uit 3 vorstelijke woningen met een panoramisch uitzicht op de skyline van Manhattan.

Huis van decadente feesten

Kenners weten dat Jay Gatsby de gastheer was van vele fantastische, decadente feesten met schijnbaar eindeloze hoeveelheden ruimte en over-the-top kenmerken.

Wanneer de klassieke roman in 2013 werd omgezet in een film, lieten decorontwerpers zich inspireren door een overweldigend kasteel in koloniale stijl uit 1928 op de echte locatie van Gatsby’s fictieve huis: Long Island, New York. Met maar liefst 18 slaap- en 24 badkamers (en nog 8 halve badkamers).

Er zijn 18 slaapkamers in de residentie, plus een kapsalon, een wijnkelder en een proeflokaal. Daarnaast beschikt het uiteraard over diverse, ongelooflijke buitenvoorzieningen, zoals een lazy river, een zwembad met een glijbaan en meerdere swim-up bars, een tennisbaan, Japans-Engelse tuinen en koivijvers.

The Great Gatsby

Voor degenen die altijd onderweg zijn, is er een garage op twee niveaus – compleet met hydraulische lift – die plaats biedt aan negen auto’s, evenals een privépier waar een jacht van 60 voet kan worden aangemeerd. Dus sloegen we verder, boten tegen de stroom in, onophoudelijk teruggedragen in het verleden.

Treed in de voetsporen van Jay Gatsby

Het werd in 2017 ook al aangeboden, toen voor een prijs van $ 85 miljoen. Onderhand is daar al een flinke deel van af gesnoept en staat de vraagprijs nu op $ 70 miljoen. Je vindt het hier op Daniel Gale Sotheby’s International Realty.

The Great Gatsby
The Great Gatsby