Het ondernemersprogramma Dragon’s Den is immens populair. In het programma mogen ondernemers hun innovatieve of baanbrekende ideeën aan de rijke juryleden pitchen, met als doel een investering. De juryleden zijn niet zomaar willekeurig gekozen rijke Nederlanders, maar bekende succesvolle ondernemers. We hebben gekeken naar het vermogen van elk jurylid, dus zetten we nu het totale vermogen van de juryleden in Dragons’ Den op een rijtje.

Peter Schoen – €175 miljoen

Ondernemen is Pieter Schoen met de paplepel ingegoten. In zijn jongere jaren handelde hij onder meer in aanstekers, waterbedden en horloges en startte hij in zijn studententijd zijn eerste bedrijfje. Na enkele jaren richtte Schoen een energiemaatschappij op dat voor zo’n €200 miljoen verkocht aan een grote speler op de Energiemarkt.

Momenteel heeft het jurylid belang in maar liefst 42 ondernemingen. Schoen hoeft zich tijdens de opnames van Dragons’ Den niet in te houden wanneer hij een leuk idee voorbij ziet komen, aangezien hij een geschat vermogen heeft van €175 miljoen. Meer weten over het vermogen van Peter Schoen? Kijk dan hier naar ons gedetailleerder artikel over deze 46-jarige.

Nikkie Plessen – €28 miljoen

De pas 35-jarige Nikkie Plessen heeft de afgelopen jaren enorm hard aan haar mode carrière gewerkt. In 2011 lanceerde ze het kledingmerk NIKKIE, wat is uitgemond in een groot succes. Naast ondernemer is ze ook een lange tijd op de buis geweest bij bekende series als actrice. Momenteel vliegt haar kleding internationaal over de toonbanken en draait haar bedrijf recordwinsten.


Het vermogen van de geboren Utrechtse wordt geschat op €28 miljoen. Met haar ervaring als ondernemer en haar vermogen kan ze flink wat bedrijven voorzien van zowel financiële als adviserende steun. Een perfecte combinatie dus! Meer lezen over het vermogen van Nikkie Plessen? Kijk dan hier naar ons eerder geschreven artikel.

Michel Perridon – €375 miljoen

In 1983 richtte Michel Perridon het digitale lifestyle merk Trust op en bouwde dit uit tot een internationale grootmacht. Hij verdiende bakken met geld en in 2018 werd het bedrijf overgenomen door investeringsbedrijf Egeria. Hoeveel geld hier mee gemoeid ging, is niet bekend. Wél is bekend dat Perridon een geschat vermogen heeft van €375 miljoen en daarmee het rijkste jurylid van Dragons’ Den is.

perridon

Perridon is een enorme autofan en bezit meerdere Bugatti’s, zoals de Bugatti Super Sport. Daarnaast heeft hij als sponsor ook enorm veel geld gestoken in zijn andere passie: Formule 1. Perridon is zo gepassioneerd als ondernemer dat hij naar eigen zeggen succesvol ondernemen lekkerder vindt dan seks. Dat zijn nog eens uitspraken! Meer lezen over het vermogen van Michel Perridon? Kijk dan hier.

Shawn Harris – €63 miljoen

De avocadokoningin Shawn Harris stapte een paar jaar geleden uit haar eigen bedrijf en sindsdien helpt ze jonge ondernemers met succesvol te worden. Harris bouwde haar Nature’s Pride – bekend van de EAT ME-stickers –  uit tot een internationaal bedrijf dat jaarlijks grofweg 400 miljoen euro omzet draaide.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Shawn Harris (@shawnharris1608)


In 1989 kwam ze op haar 25ᵉ naar Nederland. Zonder baan, financieel middelen en enige beheersing van de Nederlandse taal wist ze zichzelf toch omhoog te werken. Het vermogen van Shawn Harris wordt geschat op z’n 63 miljoen euro. Daar kan ze flink wat jonge en frisse ondernemers een handje mee helpen. Meer lezen over het vermogen van Shawn Harris kan hier.

Won Yip – €10 miljoen

De ondernemer met de zwaarste tijden op dit moment is ongetwijfeld Won Yip. Meer dan dertig jaar geleden kocht Won Yip zijn allereerste café op de Dam, dat uitgroeide tot een groot succes. Inmiddels bezit de 51-jarige ondernemer een tiental horecazaken, maar is het door de crisis al een jaar lang een stressvolle periode. Yip is ook mede-eigenaar is van restaurant Sushisamba, met vestigingen in Amsterdam, Londen en Las Vegas.

Financieel gezien dus een lastige tijd voor Yip. In 2017 bezat de holding van de horecatycoon nog €11 miljoen. Momenteel wordt zijn vermogen geschat op €10 miljoen. De strijdbare en goedlachse ondernemer kan in ieder geval alle tegenslagen verwerken in zijn prachtige penthouse aan het IJ. Dat zal de pijn toch een klein beetje verzachten, denken wij. Meer lezen over het vermogen van Won Yip kan hier.