Gert Verhulst, als Nederlander linkt u deze Belg waarschijnlijk direct aan Samson & en Gert of K3. De 53-jarige is een fenomeen in de Benelux en heeft in de entertainmentbranche een heus imperium opgebouwd met zijn Studio-100.

Gert Verhulst

Tijdens de kerstvakantie in 1989 werkt Verhulst bij de VRT (Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie). In een poging om kinderprogramma’s wat dynamischer en leuker te maken voegde hij er een pratende hond aantoe. Dit concept zou uitgroeien tot een van de meest succesvolle en herkenbare duo’s uit de Benelux.

De eerste uitzending vond plaats op 2 september 1990 en eindigde op 15 april 2017. In totaal werden er 17 seizoen uitgezonden. Dankzij het baanbrekende succes van Samson & Gert raakte richtte hij Studio 100 op – samen met Hans Bourlon en Danny Verbiest.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @gertverhulst

Studio 100

Studio 100 is dé marktleider als het gaat om kinderentertainment in België en omstreken. Musicals, films, televisieprogramma’s, pretparken, optredens: ze doen het allemaal. Denk dan aan Mega Mindy, Kabouter Plop, Piet Piraat. Ook K3 bleek een ongekend succes te worden. Voor deze shows en programma’s worden complete merchandise-lijnen opgezet, wat voor Verhulst krankzinnig lucratief is.

Daarnaast beheerd hij ook 6 goedlopende pretparken – nu uiteraard wat minder. Waaronder Holyday Park in Duitsland en het meeste bekende: Plopsaland. Overigens staat hij zelf ook met enige regelmaat in het Antwerpse Sportpaleis op te treden, samen met de hond Samson. Zolang er vraag naar is, zal hij altijd blijven doorgaan.

Hij telt zijn geld in zijn villa in Oostduinkerke dat een opervlakte kent van 2000 m². Hij betaalde er ooit €6.500.000 voor. Zijn zoon – Viktor Verhulst – lijkt in zijn voetsporen te treden en presenteert samen met de dochter van Herman Brood Love Island en was ook te zien in de Nederlandse editie van De Slimste Mens. Daarnaast heeft de familie Verhulst nu ook een eigen reality-show: De Verhulstjes. Afgeleid van de Nederlandse De Roelvinkjes

Vermogen van de rijkste Vlaming

Al met al is de Verhulst de meest succesvolle Vlaamse tv producent. Zijn vermogen is dan ook lang niet mis en wordt in 2017 geschat op meer dan 56 miljoen. In datzelfde jaar had Studio 100 een omzet van €161.000.000. Hoe de cijfers erbij staan in deze onzekere tijd is ons niet geheel duidelijk, maar het zal in ieder geval geen stijging betekenen.