Dit houten kunstwerk ligt in Bentveld, vlakbij Aerdenhout – waar wel meer prachtige residenties zijn gerealiseerd. Door de makelaar in kwestie aangeprezen als “Klein Zwitserland in Kennemerland”. Voor wie, juist in deze tijd, de ideale combinatie zoekt van resideren en werken aan huis is hier aan het juiste adres. Maar je ziet al meteen aan de foto’s dat het verder dan alleen dat gaat.

New Hamptons-stijl

De bouwstijl van de hoofdbebouwing is geïnspireerd op houten huizen in een landelijke New Hamptons-stijl. De entree van de woning is centraal in de oostgevel gesitueerd met een veranda van 24m². Het gaat in z’n totaliteit om 647 m² woonoppervlak op een perceel van maar liefst 7.638 m². Waar 7 slaapkamers en 5 badkamers zijn ondergebracht.

houten-villa

Op het voorterrein van 3A bevindt zich voor het huis, maar ook aan de Noordwestelijke zijde van het perceel onder een carport meerdere parkeerplaatsen. De oprit leidt naar de hoofdbebouwing en splits naar de achter de woning gelegen drie carports en een keerpunt op het voorterrein.

Houten-villa-Bentveld-8

De parterre kan worden betreden via de overdekt entree. Hier kan je je jas ophangen in de garderobe, relaxen in woonkamer met open haard en een balletje stoten op de pooltafel. Middels de trap is er ook nog een 1e verdieping waar zich nog een slaapkamer en badkamer met inloopdouche bevindt.

Schuur

En last but not least de riante, geïsoleerde schuur van ruim 53m². Een luxe schuur welteverstaan, vanwege de vloerverwarming, visgraat gelegde waalstenen vloer, houtkachel en aparte thermostaat. Ook hier is nog een balkon die zich leent als overstek naar de onderliggende garage.

Houten villa op Funda

De midden in de natuur genestelde villa wordt vertegenwoordigt door Aerdenhout & Omstreken. Die vragen er € 6.450.000, wat neerkomt op 9.969 per m². Dus de term die we in de titel gebruikte’ ‘voor het oprapen’ is misschien iets te triomfantelijk, maar deze residentie zal ongetwijfeld de harten van vele Nederlanders stelen. De woning gooit hoge ogen op Funda en is op het moment van al 32746 keer bekeken en 272 keer bewaard.

Houten-villa-Bentveld-5