In 2015 heeft het Vlissingse Damen Yachting de SeaXplorer gecreëerd als een innovatief nieuw schip die hun portfolio nog meer aanzien geeft. Ondertussen zijn de eerste twee leveringen al hun scheepswerf verlaten. De derde is nu in opbouw en wordt opnieuw ontworpen om nog meer efficiëntie, stijl en luxe aan te bieden. Maar ook relaxen en feesten staat op dit jacht hoog in het vaandel.

SeaXplorer

Dit 77-meter lange jacht is de eerste aangepaste versie binnen in de SeaXplorer-reeks van de Nederlandse scheepswerf. Het nieuwe ontwerp is een adaptatie op het originele SeaXplorer 77-ontwerp, waarvan Damen Yachting er tot nu toe twee heeft geleverd. De revisie is ingegeven door een uitgebreide review die is uitgevoerd door het eigen ontwerpteam, Azure Yacht Design en EYOS Expeditions.

Na afweging van feedback van klanten, heeft het team het model verfijnd om zich meer te concentreren op luxe en ontspanning.

Club voor 150 man

Er zijn echter enkele opvallende verschillen in vergelijking met het originele schip. Eerst en vooral is het schip uitgerust met een reeks buitenvoorzieningen die goed uit de verf komen in een tropische klimaat, waaronder een zwembad op het bovendek en een club in de buitenlucht – met genoeg lichten – die groot genoeg is voor 150 gasten en wordt geleverd met een dansvloer en dj-deck. Dit gedeelte kan zich ook lenen als helipad. Het schip beschikt ook over een observatiedek en een sky lounge waar men kan genieten van het uitzicht.

jacht-club-2

De achterkant pronkt na de aanpassingen met een nieuw multifunctioneel dek, dat kan worden aangepast aan de behoeften van een zeevarende – multi-inzetbaar.

Interieurontwerp

Aan de buitenkant ziet alles er dus op en top uit, maar het interieur mag ook zeker niet vergeten worden. De werf vroeg zijn twee ontwerppartners om de woonruimte van 700 vierkante meter kleur te geven. De eerste twee concepten zien er fantastisch uit, maar als koper heb krijg je alle vrijheid om aanpassing door te geven waar nodig. Het schip biedt plaats aan maximaal 12 gasten, samen met 18 bemanningsleden en de kapitein. Zo te horen kan de hele entourage van 150 gasten lang niet allemaal blijven overnachten, dat wordt een nachtje doorhalen.

Check de website van Damen Yachting voor meer informatie

jacht-club-6 club