We zijn aan belandt bij maart 20201, precies één jaar sinds het begin van deze ‘nieuwe’ samenleving. Ook de sportscholen moesten het ontgelden. Nog steeds zitten die op slot en grendel, met nog weinig perspectief voor een heropening. Zoals met alles zijn er mensen die zich hier op aanpassen en innovatieve ideeën uitwerken. Sommigen bouwen een garage-unit om tot een krachthonk of kiezen voor iets als een 2-in-1 bed en gym. Maar wat dacht u van een jacht, geheel in het teken van fitness en yoga.

Fitness-jacht

De recente tweejarige refit van het 54,7 meter lange Latitude is niets minder dan een wedergeboorte voor dit voormalige bevoorradingsschip. De refit bracht een maakte een droom werkelijkheid en bevorderde de persoonlijke liefde van de eigenaar voor jetskiën, wakeboarden en vissen. Met meer dekruimte dan jachten die twee keer zo groot zijn is het uniek in zijn soort. Daarnaast is het ook een van de weinige jachten ter wereld met een speciaal ‘two-tier’ yoga-dek. Momenteel cruist het gevaarte over de Stille Oceaan.

jacht-fitness-3

De Latitude werd in 1973 gebouwd door de Duitse scheepswerf Hitzler Schiffswerft als een bevoorradingsboot van ijsklasse en werd in 2003 omgebouwd tot een ontdekkingsjacht, ontworpen voor langere afstanden.

Nieuw hoofdstuk

Toen de huidige eigenaar in 2018 Latitude in Colombia kocht, was dat het begin van een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Kapitein Samuel Alquilos is “van mening dat het hebben van de juiste bemanning de sleutel was tot het bieden van de beste ervaring aan boord.”

jacht-fitness-2

Nadat hij eerder jachten had gecharterd, maar ook steunde op zijn jarenlange ervaring in de containervaart, was de visie van de eigenaar voor Latitude duidelijk. “Hij wilt zijn familie en gasten laten proeven van een klassiek vervlogen tijdperk met persoonlijke, unieke ervaringen in de Stille Zuidzee”, zegt Alquilos.

“De dekruimte is perfect voor het huisvesten van meerdere tenders en toegang tot waterspeelgoed, terwijl de toevoeging van een zwemplatform geschikt is voor zwemmen met het hele gezin.”

jacht-fitness-4

Alquilos beheerde de herinrichting van 24 maanden en ontwierp de mast, het yogadek (met ruimte voor acht personen) en mdeoderniseerde de navigatie-uitrusting op de flybridge. Na een geestverruimende yogasessie kunt u doorgaan richting de sauna op het hoofddek. Klinkt toch als muziek in de oren. Lekker een tijdje dobberen op zee terwijl u de uitgelezen kans krijgt om die coronakilo’s eraf te werken.

Lees hier meer over de Latitude.