Iedereen met een zwak voor snelle auto’s valt voor de charmes van de 570S. Maar deze verlangens zullen voor velen verlangens blijven, gezien het prijskaartje van dik $200.000. Voor sommige nietsnutten is stelen dan klaarblijkelijk de enige overgebleven optie.

McLaren 570S gestolen

Dat niet alle dieven even snugger zijn wisten we al wel, maar deze ondoordachte actie spant toch wel echt de kroon. Een 31-jarige inwoner van Birmingham zag zijn kans schoon om een felbegeerde, feloranje McLaren 570S te jatten. De eigenaar was op het moment van de diefstal in het buitenland, dus kon weinig weerstand bieden. De dief vertrok met de flamboyante bolide vanuit het appartementencomplex waar hij ‘m vandaag pikte en deed vervolgens een merkwaardig poging om er nieuwe sloten op te zetten.

De crimineel uit Birmingham maakte zich misschien wel zorgen dat een conculega van ‘m er vandoor te gaan met zijn nieuwe aanwinst, want hij ging al snel op zoek naar een plek waar hij de sloten van de rechtmatige eigenaar kon vervangen. Zo makkelijk gaat dat niet, want niet iedere lukrake garage is gespecialiseerd in McLaren’s.

Kenteken natrekken

Hij  zag daarom geen andere optie dan bij een lokale McLaren specialist binnen te lopen. Hij wandelende op z’n dooie gemak naar binnen en gaf aan gewoon even wat nieuwe sloten nodig te hebben, maar zoiets wekt natuurlijk argwaan op. Nadat het kenteken was nagetrokken werd direct de politie ingeschakeld.

De autodief werd meteen overhandigd aan de politie en beschuldigd van autodiefstal en fraude. Hij moet met z’n tengels ook gewoon van andermans spullen afblijven. Laten we hopen dat hij zijn lesje heeft geleerd. De eigenaar heeft onderhand z’n supercar alweer in ontvangst mogen nemen.

“We hebben vanmorgen een verdachte kunnen traceren naar een adres en hij werd snel gearresteerd”, aldus Brum City Center Police Sgt. “We hebben een gelukkige eigenaar nu zijn auto is geborgen.” Eind goed, al goed.