De scheiding tussen de op één na rijkste man op aarde – Jeff Bezos – en zijn vrouw MacKenzie Scott, was de duurste scheiding ooit. De twee waren getrouwd in gemeenschap van goederen, waardoor de oprichter van Amazon de helft van zijn vermogen moest delen met zijn ex-vrouw. Door de scheiding is de ex-vrouw van Bezos – MacKenzie Scott – nu de 22e rijkste persoon op aarde. Inmiddels heeft ze een nieuwe vlam gevonden en kan ze haar vermogen van €44 miljard samen hem spenderen.

Het vermogen van MacKenzie Scott

MacKenzie Scott heeft haar vermogen te danken aan het succes van haar ex-man Jeff Bezos – oprichter van Amazon. Aangezien er achter bijna elke succesvolle man ook een sterke vrouw staat, zal Scott ook zeker haar aandeel hebben gehad in het succes van Bezos.

Het totale vermogen van Scott is €44 miljard en heeft ze al €6 miljard aan goede doelen geschonken. De waarde van het vermogen is gebaseerd op de aandelen die Scott heeft van Amazon. Door de scheiing kreeg ze maar liefst 4% aandelen van het e-commercebedrijf.

Nieuwe liefde

Twee jaar na de scheiding heeft de ex-vrouw van Jeff Bezos een nieuwe vlam gevonden. De gelukkige is de 46-jarige scheikundeleraar Dan Jewett. Samen hebben de twee zich ingeschreven om een groot deel van het vermogen dat ze nu samen mogen delen, weg te geven. Volgens Amerikaanse media gaf Jewett zelfs les aan de kinderen van Scott en Bezos.

Mackenzie Scott

Voor Bezos is er echter geen wrok richting de twee tortelduifjes. Bezos noemt de nieuwe echtgenoot van zijn ex een ‘geweldige man’ en is blij voor hen. Voor Jewett is het vreemd om van een lerarensalaris naar een gezamenlijk vermogen van tientallen miljarden te gaan. Zelf zegt hij dat het nooit zijn doel is geweest om zoveel rijkdom te vergaren en is hij blij dat hij anderen kan helpen.