Een van de grootste nadelen van deze tijd is misschien wel het thuiswerken. Lekker een bakje koffie drinken met je collega’s zit er helaas voor veel mensen niet meer in, na de maatregelen. Mondkapjes zijn verplicht in zo’n beetje elke openbare ruimte en zelfs met een zo’n gezichtsbedekking zijn veel werkplekken nog gesloten. Het Canadese VYZR heeft echter een oplossing voor dit probleem bedacht.

Anti-viruspak

In Nederland was zowel de bevolking als de overheid sceptisch over het gebruik van mondkapjes toen de crisis nog niet was aangebroken. Het kabinet was in dubio, aangezien er nog altijd een boerkaverbod geldt in het OV en openbare gebouwen. Dit houdt in dat er niemand op straat mag rondlopen met gezichtsbedekkende kleding. Een mondkapje werd echter ondanks de twijfels gewoon toegelaten en ten strengste aangeraden.

Anti-virus

Inmiddels is er een nieuwe oplossing om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Het Canadese VYZR heeft een BioVYZR pak ontwikkeld dat als een soort ruimtepak over je hoofd moet. Een voordeel aan het pak is dat het ten eerste niet gezichtsbedekkend is en ten tweede heel origineel.

Hoe werkt het?

Door het luchtzuiverende schild komen virusdeeltjes van buiten niet naar binnen en van binnen niet naar buiten. Op het eerste gezicht ziet het anti-viruspak er misschien – dat weten we eigenlijk wel zeker – nogal raar uit. Als mondkapjes je aan een tandarts laat denken, zal het anti-viruspak je aan een astronaut denken. Maar: veiligheid boven alles!

Wie het pak bestelt, krijgt een groot masker dat van de achterkant op een rugtas lijkt – in het pak zitten namelijk veel ritsen. Als je het pak draagt hoef je je geen zorgen te maken dat het scherm voor je neus beslaat, want het scherm is hier speciaal voor gemaakt. Daarnaast zitten er twee kleine ventilatoren die weinig geluid maken, om de lucht te reguleren.

Mocht je van plan zijn om het pak te kopen – voor €318 – moet je er wel rekening mee houden dat je de ventilatoren na het werk even moet opladen. De accu’s hiervan gaan namelijk samen 8 uur mee: precies genoeg voor een volle kantoordag.

Anti-viruspak