De Italiaanse familie Agnelli – goed voor €12 miljard – heeft een groot aandeel gekocht in Christian Louboutin. Zij die nog nooit van Christian Louboutin hebben gehoord, kunnen het best even kijken naar hun schoenzolen. Is het géén rode zool? Dan bezit je geen Louboutin. Dit mode- en schoenenmerk is namelijk kenmerkend door de rode zolen.

Christian Louboutin

Het merk Louboutin werd opgericht door de Franse ontwerper Christian Louboutin, die zijn eigen naam gebruikte als merknaam. In 1992 lanceerde hij voor het eerst een schoenencollectie en werd de rode zool langzaam maar zeker het handelsmerk van Louboutin.

Het meest klassieke ontwerp van de Fransman is de lakzwarte stiletto-hak met rode zool. De schoenen behoren tot de luxecategorie en hebben een prijskaartje van minimaal €550 tot €1200. Onder jongeren is het merk ook populair en pronken de Nederlandse rappers vaak met hun rode zolen, om te laten zien dat ze ‘Louboutins’ dragen.

Louboutin sneakers

Rijke familie koopt aandeel in Louboutin

De investeringsmaatschappij Exor heeft afgelopen week 24% van de aandelen in het Franse modemerk opgekocht voor €514 miljoen. Met deze investering wordt de totale waarde van Louboutin nu €2.2 miljard en vestigt het merk zich officieel tussen de grote namen in de mode-industrie.

Louboutin

Exor is opgericht door de grondlegger van Fiat – Giovanni Agnelli. De familie Agnelli laat de Italiaanse identiteit voortvloeien in Exor, aangezien het bedrijf belangen heeft in Italiaanse merken als Ferrari en Juventus. De familie is schatrijk en heeft een 53% aandeel in Exor. Het totale vermogen van de familie wordt geschat op €12 miljard.

Gevolgen van de investering

Met de investering hoopt Louboutin dat zich nog beter kan distribueren, bijvoorbeeld in China. In China is de vraag naar luxe merken de afgelopen tijd namelijk enorm gestegen en beginnen vooral jongeren hier een groot aandeel in te hebben.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Christian Louboutin (@louboutinworld)


De investering in Louboutin door Exor krijgt zo ook een Nederlands tintje. Het hoofdkantoor van Exor is namelijk gevestigd in Amsterdam.