In het hartje van Amsterdam staat sinds enkele weken deze imponerende loft te koop. Het bijzondere aan de loft, is dat het gelegen is in een rijksmonument. De loft aan de Raamgracht in Amsterdam is een voormalig klooster uit de 17e eeuw. Wat de koper allemaal krijgt, hebben wij even onderzocht.

Loft te koop in Amsterdam

Met het prijskaartje dat de woning heeft, is het geen verrassing dat er voor 244m² aan woonruimte is. Voor een Amsterdamse woning is dit enorm veel, zeker als je kijkt naar de prijs per m² in onze hoofdstad. In 2018 is de woning volledig gerenoveerd en afgewerkt met marmer, fraaie houtsoorten en glas.

loft amsterdam 2

Wie het huis binnenloopt, vindt aan de rechterkant een grote woonkeuken met een Frans balkon en toegang tot het terras. Aan de voorzijde van de loft is een riante living met een prachtig uitzicht over de grachten van Amsterdam. Als dat allemaal nog niet genoeg is, is er ook een luxe wijnkamer met klimaatkasten.

Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en één badkamer te vinden. De tweede verdieping heeft een hoofdslaapkamer met op maat gemaakte kasten, die doorlopen in de badkamer. De luxe badkamer heeft een vrijstaand bad, grote inloopdouche dubbele wastafel en toilet. Sportliefhebbers kunnen hun energie kwijt in de gym, die zich ook op de tweede verdieping bevindt.

De ligging

De ligging van het pand is ook een pluspunt, aangezien het gelegen is in het centrum van Amsterdam. Geïnteresseerden kunnen hier een kijkje nemen op de advertentie van de loft die op Funda is geplaatst. Het pand is in ieder geval populair, aangezien de advertentie de afgelopen twee weken al meer dan 300 keer is opgeslagen. Liefhebbers kunnen het prachtige pand kopen voor €2.800.000.

Voor wie liever een andere loft wil bezichtigen – die van een cacaobonen bedrijf is omgetoverd – kan hier eens een kijkje nemen.

Amsterdam loft
loftt