Het merk Pagani zal sommigen van jullie weinig tot niks zeggen, maar toch is het één van de meest exclusieve automerken ter wereld. Het merk heeft slechts 2 modellen op de markt gebracht; de Pagani Zonda en de Pagani Huayra. Van die laatstgenoemde is nu een nieuwe variant gemaakt, de Huayra-R. Gezien de prijs is het een auto waar zelfs de ‘eenvoudige’ miljonair slechts van kan dromen.

Pagani Huayra-R

De Pagani Huayra-R is enorm exclusief. De Italiaanse autobouwers hebben slechts 30 exemplaren gemaakt van dit racemonster. Naar alle verwachting zal dit de laatste variant van het Huayra model worden, die eerder al de opvolger was van het bekende Zonda model.

De Huayra-R heeft allereest een op maat gemaakte twin-turbo 6 liter V12 motor, gebouwd door de race afdeling van Mercedes. Het vermogen van de wagen is 838 pk en volgens het hoofd van Pagani zal de auto klinken als een Formule-1 auto. Mocht je dit als koper niet willen, kun je een optionele uitlaatdemper kopen, zodat je minder luidruchtig de straat door kan rijden.

pagani
Huayra
v12
auto

Deze superauto is speciaal gemaakt om op een circuit te rijden. Vergeleken met normale superauto’s is deze Huayra-R veel aerodynamischer en prestatiegerichter dan zijn peers. Voor het grootste deel bestaat de auto uit carbon, wat zorgt voor een gewicht van slechts 1250kg. De uitlaatpijpen zijn daarnaast centraal gemonteerd, wat een uiterst bijzondere uitstraling geeft.

Het kostenplaatje

De kans dat je een Pagani kunt kopen is naar alle waarschijnlijkheid groter dan de kans dat je er een zult zien rijden. In Nederland is er slechts één Pagani en die bevindt zich in een privécollectie. Van de Pegani Huayra-R zijn slechts 30 exemplaren gemaakt.

De prijs ligt daarom ook op €2.6 miljoen. Naar alle verwachting zal het moeilijk zijn om een exemplaar te bemachtigen, aangezien de auto niet door Nederlands autodealers wordt verkocht.