In de afgelopen weken zijn er verschillende nieuwe samenwerkingen tussen vooraanstaande autofabrikanten en high-end horlogemerken. Na de langdurige samenwerking van Porsche met TAG Heuer en de recente aankondiging dat Girard-Perregaux de nieuwe officiële horlogepartner voor Aston Martin wordt, is Richard Mille de laatste die op de wagen springt. Reeds sloten ze een meerjarige deal met Ferrari, terwijl het horlogemerk eerder al samen met McLaren werkte.

Richard Mille x Ferrari

Richard Mille levert al langer een bijdrage aan de Formule-1. Naast samenwerkingen met merken, sponsoren ze ook individuele couriers als Charles Leclerc, David Grosjean, Fernando Alonso en Felipe Massa.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Richard Mille (@richardmille)

Naast het ondersteunen van hun F1-team, zal de Zwitserse horlogemaker ook Competizioni GT en de Ferrari Challenge Series sponsoren, samenwerken met de Ferrari Driver Academy en de E-sports inzendingen van een technische Ferrari-partner worden.

Voorgaande samenwerking

Het Zwitserse horlogemerk heeft Hublot vervangen als de nieuwe horlogepartner voor de racedivisie van het Italiaanse merk. Hublot had een succesvolle samenwerking met Ferrari die na negen jaar eindigde. Richard Mille heeft al twee van Ferrari’s klantenteams, Haas en Alfa Romeo, gesponsord. Het logo verschijnt op de Ferrari Formule 1-auto, samen met de racepakken, teamkleding en coureurhelmen.

Ferrai Richard Mille

“Beide merken putten hun inspiratie uit de witte hitte van technologie, waarbij ze eeuwenoude knowhow combineren met geavanceerde, ultramoderne innovatie”, luidt het officiële persbericht van Richard Mille. Als onderdeel van het partnerschap zal Richard Mille een geheel nieuwe reeks co-branded horloges ontwikkelen die de ‘onderscheidende stijl en technologische uitmuntendheid’ van elk merk laten zien.

Richard Mille

Eerdere samenwerking van Richard Mille – met McLaren

Richard Mille is buitengewoon gepassioneerd door auto’s – vooral klassieke raceauto’s. In de garage van Mille staan ​​enkele van de zeldzaamste en iconische raceauto’s, waaronder een Ferrari 312B die de Italiaanse Grand Prix van 1970 won. Met Mille’s liefde voor racen is Ferrari uiteraard de ideale kandidaat om mee samen te werken. We zijn benieuwd waar dit in gaat rresulteren.

Lees hier wat Richard Mille te zeggen heeft over hun kersverse samenwerking met Ferrari.