Chateau Meiland kwam uit het niets en wist miljoenen kijkers voor zich te winnen. Martien Meiland trok SBS6 naar eigen zeggen “uit het slijk” en daar mag natuurlijk ook wat tegenover staan – mocht het een kern van waarheid bevatten. Laten we eens kijken naar het salarisstrook en eigen vermogen van deze extravagante realityster.

Chateau Meiland

De hele samenstelling van het gezin in Chateau Meiland is gestoord, maar erg vermakelijk. Martien is over-the-top in elke manier mogelijk, zijn ‘vrouw’ Erika heeft de broek en laat zich nimmer helemaal kennen. En natuurlijk is hun dochter Maxime met haar kind Claire daar voor de nodige oproer.

In de reality-serie zie je hoe de familie Meiland het Chateau gereed maken om er een functioneel Frans Bed & Breakfast van te maken. Dat ging gepaard met het nodige schelden, frustratie en wanhoop. Maar ze wisten er toch wat moois van te maken, chapeau

Tijdens het laatste seizoen maakt de familie uit Noordwijk het kasteel gereed om in de verkoop te zetten. Met de verkoop van het chateau is het vermogen van Martien Meiland weer flink aangedikt. Origineel wilden ze €1.250.000 hebben voor de B&B met 20 slaapkamers en een perceel van 60000 m². Maar wegens weinig animo moesten ze gedwongen zakken naar €998.000.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Martien Meiland (@martienmeiland)

Het vermogen van Martien Meiland bestaat voor een groot gedeelte uit de inkomsten van de serie. Talpa zo’n 50.000 euro per aflevering. Aangezien het seizoen 12 afleveringen heeft komt u met een eenvoudige optelsom uit op €600.000 per seizoen. Dit geld wordt weliswaar uitgekeerd aan de hele familie, maar dan blijft er nog steeds genoeg over om ruim van te leven.

Vermogen Martien Meiland

Naast dit alles wordt de extravagante 59-jarige ook steeds vaker gevraagd voor diverse tv-programma’s, samenwerkingen en commercials. Ook is hij één van de presentatoren in het programma Cash or Trash. Sluit goed aan bij zijn verleden als interieurontwerper. Het totale eigen vermogen van Martien Meiland wordt geschat op zo’n 3.000.000 euro.