De G63 AMG is een zeer gewilde auto onder tuners en de auto blijft iedere keer terugkomen in een nieuw jasje. Al voor de derde keer werken autotuner Kourosh Mansory en luxe kledingmerk Philipp Plein samen werken aan een Mercedes G-Klasse. Dat vond plaats in navolging van de Mercedes-Benz G 55 AMG, die in 2011 volledig luxueus werd getuned en de op “Star Trooper” gebaseerde op een Mercedes-Benz G 63 AMG die vorig jaar werd gepresenteerd. Het laatste eindproduct van hun gezamenlijke creatieve kracht is deze ‘Star Trooper Pick-up’ – te koop bij Hollmann International.

Mansory x Philipp Plein

Opvallende koetswerkaanpassingen en een rijkelijk met leer omwikkeld interieur domineerden de exclusieve samenwerking al bij de vorige conversies. In hun derde project heeft het ontwerpersduo Mansory en Philip Plein opnieuw een Mercedes-Benz G63 AMG omgebouwd, volgens hun technische en designnormen. Er is in ieder geval niet zuinig gedaan met de hoeveelheid opvallend gekleurde Philipp Plein-logo’s (PP).

Mansory x Philipp Plein

Niet minder uitgebreid is de herwerking van de motor door de nobele tuner. Grotere turboladers, nieuwe pijpen en een krachtig uitlaatsysteem zijn aangepast aan de 4,0-liter V8-motor met nieuw geprogrammeerde ECU.

Mansory x Philipp Plein

Deze upgrades resulteren in een indrukwekkende 850 pk, in plaats van de 585 pk van de ‘standaard’ G 63 AMG. Het maximale koppel stijgt van 850 naar 1.000 Nm. Hiermee verbetert de sprint van 0 naar 100 km/u naar slechts 3,5 seconden, terwijl ook de topsnelheid wordt opgevoerd tot 250 km/u.

Chassis

Om deze enorme kracht op het asfalt over te brengen, rust de luxe tuner de ‘Star Trooper Pick-up’ uit met hoogwaardige banden van maat 355 / 25R24. Ze worden ondersteund door nieuwe, eendelige type “YN.5” gesmede wielen in de overeenkomstige afmetingen 12.5 x 24. Het chassis als zodanig werd 6 cm verhoogd om het zware gebruik van een echte pick-up aan te kunnen.

G 63 AMG-Mansory-3

Blijkbaar zijn er echt mensen in deze wereld die zo’n ordinaire, dure pick-up willen hebben. Hollmann International heeft een exemplaar staan met een volledig Philipp Plein interieur en met slechts 45 kilometer op de teller. De prijs van de staat op het moment van schrijven gevestigd op €708,050.00. Toe maar.

Mansory x Philipp Plein Mansory x Philipp Plein Plafond Interieur