Dat miniatuurauto’s in trek zijn, bleek wel toen we keken naar deze mini Lamborghini Urus en mini Bugatti Chiron. Deze wagens worden in groten getale geproduceerd en verkocht op Bol.com. In Vietnam zijn deze miniatuurauto’s niet zo makkelijk verkrijgbaar, dus besloot een Vietnamese man zijn eigen mini Bugatti te maken van hout. Het resultaat is verbluffend.

Man bouwt houten Bugatti Centodiece

Wie een Bugatti Centodiece wil kopen, moet een prijskaartje van €8 miljoen in gedachte houden. Gekeken naar de nieuwprijs is het één van de duurste auto’s ter wereld. Een Centodiece heeft 1600 pk en gaat in slechts 2,4 seconden van 0-100 km/uur. Voor velen is deze auto rijden een droom en zal deze droom helaas ook altijd een droom blijven.

In Vietnam is het gemiddelde maandinkomen slechts €140 per maand. De kans dat er iemand in Vietnam met een Bugatti Centodiece rondrijdt is enorm klein, maar toch is er een jong mannetje dat een rijklare Centodiece bezit. De wagen is gebouwd door de vader van het mannetje, genaamd Mr. Nong.

De auto

De Bugatti is gebouwd door de Vietnamese Nong in 40 dagen tijd. De auto is volledig van scratch gebouwd met eikenhout. Aangezien de carrosserie van een Bugatti enorm golvend is, is het enorm moeilijk om dit na te bootsen met hout. Een replica van een auto maken is moeilijk, maar de wagen uiteindelijk kunnen laten rijden is nog wat lastiger.

Nong is er echter in geslaagd om de auto volledig rijklaar te maken door een elektrische motor en twee batterijen in de auto te monteren. Naast een werkende motor beschikt de auto ook over goede verlichting dus kan er ook in het donker gereden worden. De auto is speciaal gemaakt voor het zoontje van Nong, die dolblij is met zijn unieke houten mini Bugatti.

De Bugatti die Nong heeft gebouwd is niet het enige houten kunstwerk. Op zijn YouTube kanaal zijn nog veel meer prachtige bouwwerken te vinden.