Soms is een 4×4 niet goed genoeg, gelukkig bestaat er ook zoiets als de 6×6. Die extra banden maken het daarentegen niet makkelijker om er aan één te komen. Toch zijn er soms speciale gelegenheden. In Florida gaat dit exemplaar namelijk binnenkort op het veilingblok, als onderdeel van de aanstaande Scottsdale-uitverkoop van Barrett-Jackson.

Mercedes-Benz G63 AMG 6×6

Geen enkele fabrikant verkoopt 6×6, maar is altijd omgebouwd vanuit een ander model. De basis voor dit voertuig is de Mercedes-Benz G63 AMG uit. In 2017 besloten de truck-genieën van Jeep in Zuid-Florida om daar wat kracht en pit aan toe te voegen.

G-wagen03

Om rekening te houden met een aantal behoorlijk grote structurele veranderingen, heeft de truck een speciaal gemaakte middenas die volledig vermogen kan leveren aan alle zes de wielen. Verdere upgrades omvatten een op maat gemaakt veersysteem met schokdempers, een met staal versterkt frame en een aluminium rolkooi, in het geval die ooit van pas gaat komen.

Eveneens als het exterieur, heeft het interieur van het voertuig heeft ook een make-over gekregen en is nu voorzien van een hemelbekleding in de sterrenhemel en lederen stoelen, samen met alle andere luxe kenmerken die je in een G-wagen zou verwachten.

De krachtbron

De aandrijflijn is daarentegen grotendeels met rust gelaten. Waarschijnlijk omdat ze vonden dat de 5,5-liter twin-turbo V-8 van de G63 AMG al wel bruut genoeg is, geef ze eens ongelijk. Gekoppeld aan een automatische transmissie met 7 versnellingen, kan de molen van gegoten legering 600 pk en 640 Nm koppel produceren. Meer dan genoeg voor deze tactische terreinwagen.

G-wagen02

De veiling van deze unieke G-Wagen 6×6 staat gepland voor zaterdag 27 maart, de laatste dag van de Scottsdale-uitverkoop van Barrett-Jackson. Hoewel de auto zonder reserve wordt aangeboden, zegt de Jeep in Zuid-Florida dat hij normaal gesproken voor $ 1 miljoen zou worden verkocht, dus het zou ons niet verbazen als hij ten noorden daarvan zou ophalen.

Gaat hier naar de veilingsite van Barret-Jackson.