Vanaf deze week is het eindelijk mogelijk om een Tesla te kopen met Bitcoin. In februari liet voorman Elon Musk al weten dat het betalingen zou gaan accepteren met bitcoins, maar nu is het dankzij een tweet van Musk duidelijk dat het eindelijk kan. In totaal heeft het bedrijf bijna €1.3 miljard geïnvesteerd in de cryptovaluta om deze betalingen mogelijk te maken.

Tesla kopen met Bitcoin

Elon Musk zou Elon Musk niet zijn als hij de bekendmaking niet op Twitter zou doen. De Zuid-Afrikaanse voorman van Tesla staat bekend om zijn tweets die al snel grote gevolgen hebben. Zo steeg de koers van de digitale munt steeg binnen enkele uren met 20% na een tweet van Musk met daarin #bitcoin. Ook de nieuwe tweet van de Tesla voorman heeft gevolgen op de koers van Bitcoin.

Zo steeg de koers van de digitale munt in nog geen uur tijd met €1200; allemaal dankzij de bekendmaking van Musk, via Twitter. De mogelijkheid om met Bitcoin te betalen is helaas alleen nog mogelijk voor Amerikanen. Op de website van Tesla is voor Amerikaanse klanten al een betaalknop toegevoegd waarmee ze met de cryptomunt kunnen betalen. In andere landen wordt dat later dit jaar mogelijk.

Bitcoin

De populariteit van Bitcoin is de afgelopen maanden enorm toegenomen. Niet alleen Bitcoin wordt populairder, maar de hele cryptomarkt is zich aan het ontwikkelen tot een nieuw fenomeen. Zo zijn er veel ‘altcoins’ die meeliften van het succes van de grote cryptomunten. Handelen in cryptovaluta is gelukkig totaal niet lastig. Bij deze Nederlandse broker investeer je veilig met lage kosten in cryptomunten.

bitcoin

Hoe de munt zich dit jaar gaat ontwikkelen, durft niemand met zekerheid te zeggen. Experts zijn het vaak niet eens met elkaar, maar door de steeds groter wordende acceptatie van de munten zijn de verwachtingen bijna allemaal rooskleurig. Wij zijn benieuwd!