We hebben het graag over mooie auto’s, luxe auto’s en dure auto’s. Soms is het echter nodig om ook naar andere opvallende auto’s te kijken. Op een Amerikaanse online-veilingsite staat sinds kort een wel heel bijzondere auto te koop. Het hoogste bod dat tot nu toe is uitgebracht is ‘slechts’ €7900. Het is nog maar de vraag of dit bod gaat worden overtroffen, dus kans zat om het voertuig te bemachtigen!

De vreemdste auto ter wereld staat te koop

Op het eerste oog lijkt het voertuig eerder op een grote doos, dan een volwaardig vervoersmiddel. Niks is echter minder waar, want het betreft wel degelijk een auto. De vreemde auto heet de ‘Consumer Car’ en is gebouwd door de Amerikaanse designer Joey Ruiter. Het doel van ruiter was een auto creëren die louter bedoeld is om mee auto te rijden. De auto stelt dus letterlijk helemaal niks voor.

vreemde auto
autoo

Mocht je in Nederland wonen en van plan zijn om een bod te doen op de auto, hou er dan wel rekening mee dat de wagen geen dak heeft. Nederland is dus niet bepaald de ideale plek voor de Consumer Car om zich in te begeven. Naast het dak dat ontbreekt, ontbreken ook de stijlen. Alles met als doel om het zicht zo ideaal mogelijk te maken. Werkelijk niks aan de auto kan de chauffeur afleiden.

Design en uitrusting

De vreemdste auto ter wereld zou de vreemdste auto ter wereld niet zijn geweest, als er expres voor geen design en geen uitrusting is gekozen. De ontwerper beweert dat de uitrusting van de auto de leeftijd van de auto verraadt. De Consumer Car is dus niet alleen de meest vreemde auto, maar ook meteen de meest tijdloze auto.

Raarste auto
Auto
Vreemdste auto ter wereld

Het meest opvallende is de grote spiegel aan de voorzijde. Wat de reden hierachter is, is niet bekend. De auto is rijklaar en de basis is een Ford Festiva. De Consumer Car is voorwielaangedreven en heeft een Mazda motor met een teleurstellende 63 pk. Voor de snelheid moet je het dus zeer zeker niet doen, maar we kunnen je garanderen dat de auto veel bekijks zal geven.

Geïnteresseerden kunnen hier een bod doen op de Consumer Car.