Niet alles is zwart of wit in het leven. Dat geldt niet voor de interieur trend van dit moment want ‘black is the new black’. Ondanks dat de kleur zwart vrij neutraal en tijdloos is, is de kleur tegenwoordig erg populair. En dat is niet gek want denk je aan een zwart interieur, dan denk je aan luxe, mysterie en glamour.

Luxe zwart interieur

Het is een misvatting dat zwart met mate gebruikt dient te worden en het gebruik zich daarom beperkt tot details. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun hele huis onder te dompelen in deze kleur.

zwart

Op sociale media zijn er dan ook een hoop foto’s te vinden van huiseigenaren die het aangedurfd hebben om een ‘all black’ interieur te creëren, waarbij in sommige gevallen zelfs de buitenkant van het huis wordt meegenomen.

Black is back

Er wordt vaak gedacht dat veel zwart kil en donker overkomt. Daardoor is men vaak terughoudend in het gebruiken van de kleur zwart. Echter, hoeft dit helemaal niet zo te zijn. De donkere kleur straalt een bepaalde luxe uit en kan juist zorgen voor warmte. Het is een makkelijk combineerbare kleur, die elegantie en pit aan je interieur toevoegt. Belangrijk is om te kijken hoe je het wil combineren. De combinatie met wit zorgt voor een strak, klassiek uiterlijk. Naast wit, zorgen warme kleuren zoals donkergroen of roestbruin voor een meer gedurfde en warme uitstraling. Daarnaast doen gouden details in combinatie met zwart het altijd goed voor een luxueuze look.

Badkamer

Er heerst een standaardbeeld van de badkamer met een wit en clean uiterlijk. Dit komt natuurlijk voort uit het feit dat sanitair traditioneel voornamelijk wit van kleur is. Zo’n witte badkamer kan wel erg klinisch overkomen. Durf te experimenten en kies net zoals in de keuken voor pikzwarte kranen. Ook is een zwarte douchecabine erg mooi.

badkamer

Door dit soort maanloze details creëer je een ‘hotel chique’ badkamer. Voor de echte waaghalzen is er tegenwoordig ook genoeg keuze in zwarte toiletten en zwarte badkuipen. Combineer deze zwarte objecten met een neutrale marmertegel en waan je in een badkamer die pure luxe uitstraalt.

Slaapkamer

Als je niet extreme liefhebber van de kleur zwart bent, blijft zwart in de slaapkamer gewaagd. Ondanks dat het een luxueuze uitstraling kan geven, slapen mensen meestal liever in een lichte slaapkamer. In dit geval is het dan goed om alleen voor zwarte details of meubels te gaan. Kies voor zwarte accessoires zoals zwarte kussens.

zwart

Een zwarte kledingkast of een zwart bed passen ook prima in de slaapkamer zonder dat de slaapkamer een te donker uiterlijk krijgt. In dit geval hou je het bij kleine aspecten van de ruimte en kun je de rest licht houden.

Keuken

Het gebruik van zwart maakte het laatste jaar vooral een comeback in de keuken. Een geheel zwart keukenblok zonder greepjes staat heel strak. Om nog een stapje verder te gaan, zijn daar ook zwarte kranen en gootstenen bij gekomen. Zoals eerder vermeld ogen gouden details in combinatie met zwart zeer luxe. Het is dus ook mogelijk om de keuze te maken voor een (mat) gouden of messing kraan en gootsteen. Wil je het wat lichter houden? Kies dan voor een houten aanrechtblad of ga voor een zwart aanrechtblad met kasten in een nude kleur.