Michel Perridon is bekend geworden als de oprichter van Trust (Gaming). Een value for money-merk voor digitale lifestyle-accessoires. In 1983 richtte Michel Perridon het merk op en bouwde dit uit tot een internationale grootmacht die toonaangevend is in digital lifestyle accessoires.

Michel Perridon in Dragon’s Den.

Miljoenen mensen spelen, tikken of muizen dagelijks met spullen van Trust. In 2018 is de hele toko overgenomen door investeringsbedrijf Egeria. Over hoeveel centen dat ging, is nooit bekend gemaakt.

dragons-den-1

Foto: WNL / Dragons’ Den

“Succesvol ondernemen is zelfs lekkerder dan seks”

Sindsdien investeert hij in vele ondernemingen en projecten. In de meest recente Quote-500 vinden we de Rotterdammer terug op de 125ste plek. “Succesvol ondernemen is zelfs lekkerder dan seks”, zei de 57-jarige tegen Quote. Maar wanneer hij zichzelf vergelijkt met de grote spelers vindt hij zichzelf nogal beperkt. In een interview met BNR Nieuwsradio zei hij: “Musk en Jobs zijn mensen met een missie, bij mij ging het om de poen”.

Michel Perridon en Formule 1

Ooit waste Perridon auto’s voor een paar guldens. Nu kan hij zich heel wat meer permitteren. Michel Perridon schat dat hij begin deze eeuw namens zijn bedrijf Trust zo’n tien miljoen euro in de Formule 1 heeft gestopt. Jos Verstappen, Robert Doornbos, Renger van der Zande en Christijan Albers: de Rotterdamse zakenman had altijd een vinger in de pap. Een aantal jaren terug was Trust ook prominent aanwezig in de Formule 1 als sponsor.

Op een industriegebied in Rotterdam huurt de 56-jarige al jaren een loods. Daar staan een aantal klassieke auto’s te pronken, waaronder een oude Porsche Targa van de Rijkspolitie, terwijl de eerste verdieping dient als mini-museum. Het Rotterdamse Quote 500-lid Michel Perridon is gek van Bugatti’s. De miljonair had al een aantal Veyrons tot zijn beschikking, maar voegde daar in 2019 een Chiron Super Sport 300+ aan toe: de snelste productiewagen ter wereld.

Michel Perridon

Sindsdien doet de Rotterdammer het, op wat activiteiten voor goede doelen en vastgoed een tikkeltje rustiger aan. Maar ras-Rotterdammer Perridon, zal nooit een buitenkans aan zich voorbij laten gaan.

Het vermogen van Michel Perridon

Hij investeert er nog vrolijk en doeltreffend op los en heeft zich net als vele rijken ook gestort op het vastgoed. Hij is ten slotte ook één van de de grootste particuliere pandjesbazen van Rotterdam – samen met zijn broer. In maart van 2020 stak hij ook nog een deel van zijn geschatte vermogen in vastgoedfonds Vastned Retail, zo’n 3%. Daar zei hij het volgende over: “Ik vind dit leuk, ben er blij mee. Iedereen zeikt nu van alles af, maar in de zomer van 2023 ziet alles er weer heel anders uit. Retail zal nooit verdwijnen.” Daarnaast is hij ook een grote verzamelaar en heeft hij een collectie van allerlei uiteenlopende spullen.

We kunnen wel concluderen dat de beste man zich aardig wat kan permitteren. Wat hij bereidt is daarvan te investeren, zullen we meemaken tijdens Dragons’ Den.