Dat populaire Nederlandse YouTubers veel geld kunnen verdienen, blijkt wel als we kijken naar successen als Enzo Knol en Gio Latooy. Naast individuele successen, zijn er ook families die grof geld verdienen met het videoplatform. Zo ook de familie Bellinga, die al jaren bekend staat als één van de bekendste ‘vloggezinnen’ van YouTube Nederland. Van de opbrengsten besloten ze een prachtige villa aan te schaffen.

Familie Bellinga koopt riante villa

Voor wie niet thuis is in de YouTube- en entertainmentindustrie moeten we eerst even uitleggen over wie we het hebben. De familie Bellinga is sinds enkele jaren een begrip op YouTube en heeft inmiddels een volgersschare van 500.000 op weten te bouwen. De familie plaatst elke dag een vlog op hun kanaal, waarin ze kijkers een kijkje geven in hun leven. De vlogs zijn niet alleen populair, maar ook enorm lucratief.

Zo lucratief zelfs, dat het gezin vorige week liet weten een nieuw huis te hebben gekocht. In een zogeheten ‘verhuisvlog’ geeft de familie een rondleiding door een villa, waarvan ze zich de trotse eigenaren van mogen noemen. De woning is gelegen in Raalte – dicht bij Zwolle – en stond ooit te koop voor anderhalf miljoen euro. De Bellinga’s hebben er echter fors minder voor betaald.

Villa in Raalte

De villa is aangeschaft voor iets minder dan een miljoen – €995.000 om precies te zijn. Het pand werd 16 jaar geleden gebouwd en is in enorm goede staat. De Bellinga’s kunnen gebruik maken van een oprijlaan van 200 meter, een tennisbaan met verlichting, een binnenzwembad, een sauna en een grote open woonkeuken. De villa beschikt daarnaast precies genoeg over 4 slaapkamers en 2 luxe badkamers.

Villa raalte

Foto: Hannink Makelaars

vloggezin

Het huis is een flinke upgrade vergeleken met het huis waar ze voorheen in bivakkeerden. Hun oude huurhuis heeft na enkele jaren eindelijk plaats gemaakt voor deze mooie villa.

Financieel gezien heeft de familie Bellinga niks te klagen en kunnen ze naar alle waarschijnlijkheid nog een lange tijd hun brood verdienen met YouTube. Geen slecht vooruitzicht dus!