Een huis zoeken is geen dagelijkse bezigheid, dus het is ook moeilijk om te weten waar je allemaal op moet letten en waar de prioriteiten moeten liggen.

Tip 1: Bepaal je locatie

Bij een droomhuis hoort natuurlijk ook een perfecte locatie. Als je geen auto hebt en je ver buiten de stad wil wonen, moet je een plek vinden waar je toegang hebt tot het openbaar vervoer. Nadat je hebt bepaald welk deel van de stad je wil gaan wonen, kun je op zoek gaan naar de perfecte buurt. De buurt is enorm belangrijk aangezien deze vaak compleet kan verschillen van de andere buurten in de stad waar je in woont.

map

Tip 2: Stel een budget vast

Een droomhuis vinden en er dan achter komen dat je niet genoeg budget hebt, is geen optie. Als je een bepaald budget heeft, kunt je jouw doelen delen met een makelaar en kunnen ze helpen bij het vinden van opties binnen de prijsklasse. Ze zullen zeker ook opties laten zien die het budget overschrijden, dus wees bereid om die extra stap te nemen voor het geval je een huis vindt dat perfect bij je past en een beetje boven budget is.

Tip 3: Vind de juiste makelaar

Uiteraard is ook een goede makelaar heel erg belangrijk in je zoektocht naar je ultieme droomhuis. Elke grote stad heeft zijn eigen grote makelaars die alles weten van de stad waar je in wil gaan wonen. Hij zal je helpen bij je zoektocht en ondersteunen waar nodig.

makelaar

Tip 4: Onderhandelen

Een heel belangrijk aspect bij de aankoop van je droomhuis is de onderhandelingsfase. Zo kun je bijvoorbeeld praten over mogelijke aanpassingen aan het huis die op kosten van de verkoper worden gedaan. Mochten er dingen zijn die gerenoveerd kunnen worden, is het altijd een optie om dit aan te kaarten en in de uiteindelijke prijs mee te nemen. Niet geschoten, is altijd mis!

Tip 5: Snel handelen

Mocht je jou droomhuis tegenkomen, is de kans groot dat je niet de enige bent die interesse heeft. Er zijn veel kapers op de kust en hier moet je ook rekening mee houden. Wees dus snel in je communicatie en handelingen en zorg ervoor dat je laat weten dat je het huis wil gaan kopen. Zo houdt de verkoper hier ook rekening mee en zullen ze overige geïnteresseerden sneller afwimpelen.

droomvilla