VDM Cars is zeer populair onder voetballers – waaronder Hakim Ziyech en Quincy Promers – en andere vermogenden die op zoek zijn nóg brutere voertuigen. Zo is de Audi Q8 al een auto om van de smullen, maar de ABT RSQ8-R brengt het geheel naar een nieuwe dimensie. Esthetische gezien is de SUV nóg wreder. Een opvatting die ook onder de motorcap gemaakt kan worden.

Audi RSQ8

De ‘alledaagse’ RSQ8 maakt gebruik van een 4,0-liter V8 met twee turbo’s en een hybride systeem om 600 pk en 800 Nm koppel te ontwikkelen. Dankzij dit vermogen en koppel kan de felbegeerde SUV van 2315 kg vanuit stilstand in slechts 3,8 seconden de 100 km/h bereiken om z’n max te bereiken 250 km/h. Als je gaat voor het Dynamic Package Plus op de optielijst kan je hem nog doortrekken tot 305 km/h.

Audi-RSQ8-R

ABT Sportsline kennende namen hier geen genoegen mee en namen het heft in eigen hand. Zij verrichtten een vermogen-upgrade tot 740 pk en 920 Nm koppel. Daardoor kost het nu nog maar 3,4 tellen om vanaf 0 naar 100 km/h te knallen. Goedkoop is zo’n allesomvattend pakket niet. ABT Nederland geeft aan dat de Nederlandse prijs van de kit €77.950,- inclusief BTW en montage bedraagt.

VDM Cars levert de getunede wagen af in een Orkazwarte kleursamenstelling, waarbij zowel het interieur als het exterieur is gedrenkt in carbon fiber. Door deze duistere combinatie komt de automaat extra goed uit de verf. Een aantal hoogtepunten zijn volgens ons de keramische remklauwen, Bang & Olufsen Premium soundsysteem, het ABT Aerodynamica-pakket, geheugen- en massagefunctie op beide voorstoelen en het elektrisch bedienbare zonwering voor het panoramadak en de zijruiten.

Koopprijs

Met slechts 1650 op de kilometerteller moet dit bakbeest €319.900,- gaan opleveren. Als koper ben je de dan wel de eigenaar van een zeer exclusieve, gelimiteerde auto. Dit is namelijk 1 van de maar 125 ABT RSQS8-R die de Duitse tuner beschikbaar maakt voor de autoconsument.

Neem een bezoek aan de website van VDM Cars voor meer beeldmateriaal én informatie over bijvoorbeeld de complete optielijst. 

RSQ8 RSQ8 1-125
RSQ8