Nederland wordt nou niet echt geroemd om z’n tropische klimaat, toch wekt dit ‘beachhouse’ wel de indruk dat het kwik richting de 30 gaat. Daarnaast is het ook een zeer chique woning. Niet voor niets wisten de architecten van MIR Architecten de nieuwbouw prijs in de wacht te slepen door onder meer bouw en constructie.

Beachhouse in Amsterdam

De huidige eigenaar heeft alles uit de kast getrokken om zijn droomvilla in IJburg aan het water werkelijk te maken. “Nieuwe indeling, alle vloeren en muren vervangen, stuuk werk, nieuwe elektra, badkamers, tuin en oprit, uitbouw en opbouw, noem het maar op.” Ze bouwden de watervilla met een “open structuur” zodat alle binnenmuren naar wens weggehaald of verplaatst kunnen worden.

beachhouse

Uitbouw en opbouw gerealiseerd in 2019-2020 en sinds 24 april 2021 op Funda. Naast het feit dat een water aan huis in onze hoofdstuk schaars is, zijn er ook nog eens drie buitenterassen. Allen bieden schitterende vergezichten over het water en Diemerpark. Lichtplan door de gehele woning, diverse inbouw en wandspots allen van zwart staal.

tuin

Prachtige stalen staatsdeuren, ook de trap opgang is dichtgezet met zwart staal en glas hierdoor geen warmteverlies en geluid. – dat geldt overgrens voor de hele woning. Genoeg slaapkamers om 6 á 7 bewoners te voorzien van een goede slaaprust. De slaapkamers grenzen ieder aan hun eigen terras met openslaande deuren. Parkeren op eigen terrein, twee plekken, voorbereiding voor elektrisch rijden is aangelegd.

Vaarwater

Leuk en aardig zo’n huis, maar de locatie en ligging is eveneens belangrijk. Maar dat zit hier ook wel goed. Het vaarwater achter in de tuin is diep en wordt regelmatig uitgebaggerd door de gemeente, hier ervaar je het ultieme water gevoel, zwemen, suppen, kanoën noem het maar op, hier gebeurd het.

De achtertuin van 180 vierkante meter ligt aan het water waar je naar je eigen steiger loopt met plek voor twee boten. Er ligt tevens een vlot van 12 vierkante meter waar je een barbecue-sessie kunt houde, zonnen of zwemmen in het schone water. Om hier gebruik van te maken, zal je met €1.850.000 moeten aankloppen bij RET Makelaars. Zie meer over het aanbod op Funda.