The name is Bond, James Bond. Iedereen kent deze historisch catchphrase. De zelfstandige woningen van Four Seasons in Londen hebben zojuist de verkoop geopend voor een kant-en-klare unit in het gebouw, gelegen in Mayfair. Het adres van Grosvenor Square 20 is al lang de thuisbasis van aristocratische Britten en andere grootheden. Dat geldt ook voor dit op James Bond geïnspireerde onderkomen.

James Bond appartement

Nummer 20 is omgebouwd tot 37 chique woningen, met prijzen die starten vanaf $21,2 miljoen. Eén vonden we zo opmerkelijk o er een artikel aan te wijden. Dit specifieke huis verwijst naar wellicht de grootse  fictieve superheld op het witte doek ooit: James Bond. Het triplex, toepasselijk benaamd ‘Appartement 0.07’, beslaat 545 vierkante meter en omvat een dubbele garage in de kelder en een lift.

007

Alle meubels en op maat gemaakte elementen zijn inbegrepen, zoals de geweven leren consoles, marmeren schouw en pluche wit-blauwe vloerkleed in de living. Het lagere niveau herbergt alle drie de slaapkamers, inclusief de primaire suite met dubbele inloopkasten en een eigen badkamer.

007

Boven is een klassieke salon, evenals uiteraard een keuken en open eet- en woonruimtes. De esthetiek door het gehele complex bevat een ingetogen elegantie, die misschien een beetje saai aanvoelt, maar high-designelementen zoals het tweed hoofdeinde en gewikkelde eetkamerstoelen zorgen ervoor dat de ruimte toch z’n charmes krijgt.

Shaken, not stirred

Het moet ook een beetje luchtig en relaxt blijven, vandaar dat er op de souterrain een speelkamer is. Er is een stukje autotheater voorbereid met een enorm raam naar de garage – om altijd zicht te hebben om je trouwe bolide(s), omlijst door roodfluwelen gordijnen. De kamer heeft een met leer beklede doorsnede om naar sport te kijken op het entertainmentsysteem en een bar met een marmeren blad – die volledig geschikt is voor het maken van martini’s. Of welke cocktail dan ook. Er is ook een walnoten schaaktafel en een pooltafel met prachtig gekleurd vilt, dus wees er zuinig op.

James-Bond-2

Hoewel er geen hotelsuites of restaurants zijn als onderdeel van de residentiële ontwikkeling, omvat het gebouw wel een aantal voorzieningen voor eigenaren. Denk aan een privé-wijnkelder, spa met een zwembad van 25 meter, vitaliteitsbad, stoombad, sauna en compleet fitnesscentrum. Daarnaast is er een speelkamer, een bioscoop, conferentiesuite, bibliotheek en een eigen binnentuin. Ook worden er diensten verleent die je normaal gesproken uitsluitend in een hotel treft: conciërge is 24/7 beschikbaar, parkeerservice, huishouding en nog meer.

Via deze link ga je naar de site van Four Seasons London.

007