Het is niet de meeste snelle en meest gepantserde RS7, die titel geven we aan deze unieke creatie, maar wel een van de mooiste en zeker niet traag en kwetsbaar. Overgrens zou deze ook niet bepaald goed fungeren om belangrijke types te vervoeren, gezien de opvallende gifgroene kleur, geschaard onder de kleur ‘groen metallic’. Dus als je veiligheid wel gebakken zit en 3 ton binnen je budget valt, is dit wellicht een aankoop om te overwegen.

RS7-R ABT

Het feit dat deze wagen wordt aangeboden bij een Nederlandse dealer is al een unicum op zich. Eind 2019 verscheen er een echte high-performance auto in de vorm van de Audi RS 7 Sportback. Bij ABT Sportsline is deze bak up te graden naar een ABT RS7-R. De speciale editie is beperkt tot een totaal van 125.

Audi-RS7-ABT-1

De upgrade ABT Power R verhoogt de prestaties van de 4,0-liter V8 motor in het standaardmodel van 600 pk en 800 Nm tot een brute 740 pk en 920 Nm. Daarnaast heeft ABT Sportsline meer energie gestoken dan alleen in het motorblok. Het kost de ABT-uitvoering slecht 3,2 seconden om de 100 km/h te bereiken – 4 seconden sneller dan de standaard RS7. De maximale snelheid ligt op 320 km/h.

Audi-RS7-ABT-3

Zo gaven ze het unieke model een nieuwe setje 22 inch ABT High Performance Aero-design wielen, nieuw uitlaatsysteem en een stoere front splitter. De achterspoiler is ook heeft ook een nieuw design gekregen, net als de diffuser van carbon fiber en een hoop andere aanpassingen. Carbon fiber is overigens een veelgebruikt materiaal in zowel het exterieur als het interieur, zoals we wel vaker zien bij auto’s in dit prijssegment.

€299.900,-

Voor net geen 3 ton – €299.900, – rij jij als trotse eigenaar van een zeldzame hatchback de dealer in Amersfoort uit. Om de hele waslijst aan features te ontdekken, verwijzen we je naar de website van VP Cars, hier kan je ook een proefrit inplannen. Doe wel voorzichtig, want je wilt niet eindigen als deze sterveling, ook al kan je er soms niks aan doen. Hoe dan ook, succes.