Deze Audi van bijna 2 ton gaat van 300 terug naar 50 in een oogwenk. De Audi S8+ is op zichzelf al een krachtige, fraaie wagen, maar onder handen genomen door een tuner wordt het al helemaal een afgewerkt plaatje.

Audi S8+

Een ‘reguliere’ S8+ krijgt 605 pk en 750 Nm koppel mee vanuit Ingolstadt. In oktober van 2020 werd deze S8+ door JD Engineering getuned naar het huidige vermogen van 721pk en een koppel van maar liefst 965 Nm. De topsnelheid ligt onbegrensd op razendsnelle 365 km/h – 60 km/h meer dan de standaard S8+.

Audi-S8+-5

Het exterieur geniet van een exclusive lak die uitsluitend op de vierwieler geleverd werd – Floretsilber – maar in dit geval af fabriek in mat gespoten is. Gecompliceerd door verscheidene carbon fiber toeving op onder meer de kofferbakspoiler, diffuser, de spiegels en onder de lampen aan de voorkant.

Ook het interieur is voorzien van carbon sierlijsten gecombineerd met hoogglans zwart. Maar het meest opvallende is het schitterende Audi Exclusive met sportzetels in zwart leder met rood diamond stitch. De rode stiksels komen ook terug in onder meer het stuurwiel.

Audi-S8+-1

De speciaal geprepareerde uitlaat en wat andere kleine aanpassingen ronden het af naar een maximaal vermogen van 750pk en een krankjorum koppel van 1.000 Nm. Standaard lag de top al op 305 km/h en een acceleratietijd naar 100km/h in 3,8 tellen, maar nu gaat het helemaal nergens over. Eerlijk is eerlijk we hebben het maar niet geprobeerd, maar volgens de geleerden vliegt hij de begrenzer in bij zo’n 365 km/h en in ongeveer 3,1 seconden wordt je horizontaal afgeschoten naar 100 km/h.

Import

De Audi S8 Plus is van origine een Duits geleverde auto van maart 2016. In augustus 2018 kwam hij naar Nederland. Alle documentatie is aanwezig evenals vanzelfsprekend alle sleutels en de afstandsbediening voor de standkachel en het uitlaatsysteem.

Als je na een tijdje bent uitgekeken bent op het uiterlijk – wat ons niet kunnen inbeelden – wordt je tijdens het rijden vergezeld fenomenale audiosysteem van Bang & Olufsen terwijl je comfortabel stoelverwarming- en ventilatie. Daarnaast kan je ook de massage-functie de vrije loop laten gaan. De nieuwprijs van de Audi 8+ was €257.856 en met 61.848 km op de teller wordt de Duitser nu aangeboden voor €72.450.

Lees de volledige en enthousiaste advertentie op de website van Jurjens Automotive

Audi-S8+-2