Het is en blijft een groot geheim: wat doet die Bas Smit nou voor de kost en hoe loont dat? Ondertussen leert Nederland steeds meer over de goedlachse zakenman. Smit was al bekend als ‘de man Nicolette van Dam’ en zijn jolige filmpjes op Instagram en YouTube. Stukje bij beetje laat hij echter steeds meer los over het zakelijke imperium dat achter de schermen wordt opgebouwd. Zaken gaan blijkbaar zo goed dat we hem eerder zagen rijden in een Rolls Royce. Vandaag trakteert hij zichzelf op een opvallende Mercedes G-klasse.

Ondernemingen

Bas Smit werd in 1981 geboren in Gouda. Na zijn economie studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, begon hij als beurshandelaar in Amsterdam. Hij zat na zijn beurscarrière een tijdje in het vastgoed – met zakenpartner en CoolCat-oprichter Roland Kahn – en houdt zich vanaf 2017 volledig bezig met ondernemen. Samen met zijn vrouw Nicolette van Dam is hij vaak te vinden op allerlei sociale mediaplatformen, maar wie denkt dat hij de hele dag zit te lachen op Instagram zit er behoorlijk naast.

G-wagon

Zoals we van Smit gewend zijn geeft hij weinig los over het financiële aspect in zijn leven. Dat is bij zijn recente aankoop niet anders. Toch wijst alles ernaar dat het gaat om deze advertentie van DNA Cars, ook al liet Smit ‘m wel even spuiten in een iets opvallendere kleur. De V8 motor die onder de kap ligt produceert 585 pk met een topsnelheid van 220 km/h. De kilometerteller staat op 39.422 km. Als dit de juiste verkoopadvertentie is, heeft Smit er €217.950,- voor betaald.

Op zijn Instagram kanaal maakt hij zijn nieuwe pareltje bekend met Nicolette en de kids. Voorheen reed de 39-jarige een chique Rolls-Royce en ook zijn legergroene Canta liet koppen draaien. Boodschappen doen is slechts een fluitje van een cent in deze Mercedes-Benz G-Klasse.