De Bugatti Chiron Pur Sport is één van de meest sportieve auto’s van dit moment. Dat maakt ‘m tegelijk ook wat lastiger om te in bedwang te houden dan een Seat Leon, om maar iets te noemen. Een Amerikaan uit St. Louis, Missouri kan daarover meepraten en viel voor de charmes van de koolstofvezel-doordrenkte supercar. Maar dit vertaalde zich al snel naar een regelrechte nachtmerrie.

In de loop der jaren is de Bugatti line-up steeds diverser geworden. Waar je pak ‘m beet 10 jaar geleden alleen voor de Veyron kon gaan, kan je als consument vandaag de dag ook kiezen voor een Chiron, Chiron Sport, Super Sport 300+ en de Pur Sport. Daarboven gepositioneerd zijn er nog de Divo en de Centodieci. Verder broeden ze momenteel ook op de Bolide, die 1.850 pk sterk moet worden.

Chiron Pur Sport

In de 5 seconden durende video staat grijze Chiron Pur Sport langs de weg, naast een gedeukte Toyota Corolla. De precieze oorzaak van het voorval is nog niet bekend, maar we kunnen ons goed voorstellen dat de Amerikaan tijdens de testrit zich heeft verkeken op de brute kracht die de achtliter, quad-turbo W16 teweegbrengt – 1.500 pk en 1.600 Nm.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Greg (@impact_blue5.0)

Bij een acceleratie van 0-100 in 2.4 seconden zit een ongeluk dan ook in een klein hoekje. Maar wat er ook is voorgevallen, de Pur Sport ligt in de prak.

Schade

De schade lijkt op het eerste oog allemaal mee te vallen, maar Bugatti onderdelen zijn uniek en daarom ook peperduur. Het maken van het Bugatti-logo kost 20 man ruim 10 uur, laat staan een deuk in de voorbumper of iets dergelijks. De Chiron Pur Sport wordt in een beperkte oplage van slechts 60 exemplaren gebouwd en bevat een prijskaartje van om en nabij de 4 miljoen dollar.